"vijestima" iz višeg suda potvrđeno

Podignuta optužnica protiv pet osoba: Planirali ubistvo Zurovca?

"SDT je dostavilo optužnicu protiv Z.M, K.V, S.V. J.Ž i J.R. zbog osnovane
sumnje da su izvršili krivično djelo „stvaranje kriminalne organizacije i
krivično djelo ubistvo putem podstrekavanja", kazala je savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović

22774 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada Specijalnog državnog tužilaštva,, Foto: Boris Pejović
Zgrada Specijalnog državnog tužilaštva,, Foto: Boris Pejović

Zbog stvaranja kriminalne organizacije i planiranja likvidacije Novljanina Nemanje Zurovca, specijalni tužilac Saša Čađenović, podigao je i dostavio Višem sudu u Podgorici optužnicu protiv pet osoba.

To je "Vijestima" zvanično potvrdila savjetnica za odnose s javnošću tog suda Aida Muzurović.

"SDT je dostavilo optužnicu protiv Z.M, K.V, S.V. J.Ž i J.R. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo „stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo ubistvo putem podstrekavanja", kazala je Muzurović.

Kao organizator ove kriminalne grupe označen je Zoran Mrvaljević, koji je nedavno iz Srbije izručen crnogorskim nadležnim organima.

Pored njega na spisku optuženih su još Krsto Vujić, Slobodan Vico i Jovan Žmukić i Jovo Riznić iz Herceg Novog.

Iz saopštenja Uprave policije, povodom izručenja Mrvaljevića, proizilazi da je za ubistvo Zurovca angažovan Milan Kankaraš.

"Z.M. se sumnjiči da je na teritoriji Crne Gore stvorio kriminalnu organizaciju koja se u periodu od 2018. godine, na području opštine Herceg Novi, bavila držanjem, prenošenjem i prodajom opojnih droga kokaina i marihuane u većim količinama. Takođe, imenovani je osumnjičen da je početkom 2019. godine u Herceg Novom, sa umišljajem podstrekavao osumnjičenog K.M. da počini krivično djelo ubistvo na štetu Z.N. i tom prilikom pribavio pištolj nepoznate marke", piše u saopštenju.

Kankaraš se ipak ne nalazi, na spisku osumnjičenih, već će se u ovom postupku naći kao svjedok saradnik.

On je tokom istrage u cjelosti priznao krivično djelo i opisao način djelovanja kriminalne organizacije.

Mrvaljević, prema operativnim podacima policije, važi za osobu blisku škaljarskom kriminalnom klanu, dok je Vujić, koji je u bjekstvu, osumnjičen da je organizovao ubistvo Šćepana Roganovića.

Povezani članci

28. Septembar 2020.

Mrvaljević izručen, saslušan u SDT-u