Nišić ne priznaje zločin, tvrdi da je branio djevojku

Počelo suđenje za ubistvo Kristijana Ćorića u aprilu 2019. godine u Budvi

17172 pregleda 1 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva Ćorića, Foto: Vuk Lajović
Uviđaj nakon ubistva Ćorića, Foto: Vuk Lajović

Tridesetogodišnji Jasmin Nišić iz Prijepolja, nije juče u sudnici podgoričkog Višeg suda priznao da je u aprilu prošle godine u Budvi ubio Kristijana Ćorića (38).

Iznoseći odbranu pred vijećem sutkinje Vesne Kovačević, taj državljanin Srbije rekao je da ne priznaje navode optužnice.

Okrivljeni Nišić tvrdio je da je 14. aprila 2019. želio da zaštiti Eminu M. sa kojom je bio u emotivnoj vezi, od sada pokojnog Ćorića.

Pred sudskim vijećem rekao je da mu je ona, te noći oko 2.30 sati, poslala SMS i da “od tog trenutka do dolaska kod druga Danila, kojem je ispričao ono čega se sjeća, nije imao kontrolu nad svojim nagonima”.

“Sa Eminom M. bio sam u određenom obliku emotivne veze. Bila mi je draga. Posjedujem video-snimke na mobilnom telefonu. Emina mi nije bila djevojka, ali smo se gledali s vremena na vrijeme i to što je flertovala sa drugima nije mi smetalo, jer sam imao određena saznanja… “, rekao je okrivljeni.

Tvrdi da mu je te noći Ćorić, ljut i uznemiren, rekao da je bio sa Eminom i izvjesnim Đurom u kafić Feniks i da ne može više da čeka ponoć da ide kod Emine da vodi ljubav sa njom.

“Bio je u vidno alkoholisanom stanju, ja sam se brinuo šta može tom prilikom da uradi, zbog toga sam pozvao Eminu oko ponoći da vidim da li je sve u redu. Rekla je da jeste, da gleda TV i hoće da spava. Oko 2.30 Emina mi je poslala SMS sadržine: ‘Molim te dođi do mene, strah me. Kristijan mi ovdje lupa na vrata, sva drhtim’. Ja sam se preplašio za Eminu, ustao iz kreveta i otišao prema njenom stanu. Toliko sam se bio uznemirio da se ne sjećam na koji način sam i kojim putem stigao do njenog stana”, ispričao je okrivljeni za ubistvo.

Drug javio da ga traže

Iznoseći odbranu, Nišić je dodao je da je pred vratima Emininog stana vidio izrazito agresivnog Ćorića koji je lupao i vikao, navodeći da hoće da vodi ljubav sa Eminom, makar i na silu.

“Pitao me zašto se miješam i kazao da neću dočekati svjetlost dana, jer će me ubiti. U ruci su mu bile dvije flaše. Uputio se u mom pravcu, udario me flašom po glavi. Od toga udarca sve mi se zamantalo, zamračilo mi se pred očima. Zgrabili smo jedan drugog, zadali jedan drugom par udaraca... zbog uzbuđenja i navedenih udaraca flašom po glavi, ja sam otišao ubrzo sa lica mjesta, pozvao svog druga Danila i ispričao mu ono čega sam se mogao sjetiti”, kazao je okrivljeni.

Iako se ne radi o mentalno zdravoj osobi... sa sudsko-medicinskog aspekta on je sposoban da učestvuje u sudskom procesu. S tim što se ja ne mogu izjašnjavati o uračunljivosti, kazao je juče u sudnici vještak sudske medicine, Nemanja Radojević

Tvrdi da je nakon dva dana, kada je uključio telefon, vidio poruku od druga u kojoj je pisalo da ga policija traži.

“Pošao sam u CB Budva da vidim zašto me traže, i tada sam saznao da je Kristijan preminuo, sav sam se stresao. Jako mi je žao zbog ovoga što se desilo”, rekao je Nišić.

Prema navodima optužnice, Nišić je sa umišljajem ubio Ćorića 14. aprila 2019. godine u Budvi, oko 4 časa i 30 minuta.

“Na način što ga je plastičnom stolicom više puta udario po glavi i tijelu, od kojih udaraca je oštećeni pao na stolicu, na kojoj je prethodno sjedio, a zatim istog podigao za ramena i odvukao do parking prostora ispred zgrade, gdje je nastavio oštećenog da udara nepoznatim sredstvom, kao i pesnicom po glavi i tijelu, nanoseći mu teške povrede”, piše u optužnici.

Tužioci pojašnjavaju da je Ćoriću nanio višestruke prelome kostiju lica i rebara, od čega je kod oštećenog nastupila smrt, a potom pobjegao.

Nastavak suđenja zakazan je za 16. novembar.

Bonus video: