kaloštrović nije negirao da je šamarao kneževića

BIA, šutiranje i sjeckanje na komade

Kotorsko tužilaštvo podiglo optužni predlog protiv Petrovčanina Milana Kaloštrovića, zbog sumnje da je napao biznismena iz Srbije Srđana Kneževića

9949 pregleda 5 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock

Kotorsko Osnovno državno tužilaštvo podiglo je optužni predlog protiv Petrovčanina Milana Kaloštrovića (46), zbog sumnje da je počinio krivično djelo - samovlašće.

Prema tom tužilačkom aktu, on se tereti da je da je upotrebom sile i prijetnjom, pokušao da naplati navodni dug od biznismena iz Srbije Srđana Kneževića. Međutim, taj vlasnik lasnik lanca benzinskih pumpi “Knez petrol”, tvrdi da ga je Kaloštrović 24. avgusta u Budvi tukao i maltretirao i pokušao od njega da iznudi 120.000 eura.

U aktu tužilaštva piše da je optuženi prišao stolu za kojim je sjedio Knežević sa prijateljima

“I tražio od njega da ustane i udalje se par metara kako bi nešto popričali, pa kada je oštećeni to prihvatio, u blizini stola od kojeg je oštećeni ustao, nakon kraće verbalne prepirke, više puta odvorenom šakom udario oštećenog Kneževi Srđana po licu, tražeći od njeg da mu u najkraćem roku preda 120.000 eura kao dugovani iznos proistekao iz nekog njihovog pravnog posla (kupoprodaja), zaprijetivši mu da ukoliko to ne učini do ujutru, da će ga pronaći i raskomadati, pri čemu je isti bio uračunljiv”, navodi se u optužnom priedlogu. Prema informacijama Vijesti, za 5. oktobar je u kotorskom Osnovnom sudu bio planiran početak suđenja Petrovčaninu, ali je pripremno ročište odgođeno, “jer nijesu bili ispunjeni zakonski uslovi da se održi”.

Kaloštrović tokom saslušanja nije sporio da je šamarao Kneževića, kojeg, kako je objasnio istražiteljima, poznaje šest - sedam godina.

Rekao je da je prišao stolu za kojim je sjedio Knežević i pozvao ga da se udalje malo kako bi popričao sa njim. Tvrdi da mu je tada kazao da ne može širiti lažne priče o njemu.

“Na te moje riječi, počeo je da psuje, vrijeđa, saopštavajući mi... ‘Znaš ti ko stoji iza mene’, nakon čega sam izgubio strpeljenje i više puta ga udario otvorenom šakom u predjelu glave - lica. Tada mi je isti takođe saopštio riječi: ‘Znaš ti ko sam ja, iza mene stoji BIA i Bato Gašić’, inače šef BIA, nakon čega sam mu zadao još par udaraca otvorenom šakom u predjelu lica”, izjava je optuženog.

Navodi i da se nakon toga Knežević vratio stolu za kojim je sjedio, ali i da im se onda on pridružio.

U izjavi koju je Knežević dao nakon incidenta, rekao je da ga je Kaloštrović odveo iz jednog kafea: “Tu počinje da me vrijeđa, govoreći: ‘Isjeckaću te, je**m ti majku, ima da mi spremiš 120.000 eura do ujutru. Tu me nekoliko puta udarao u predjelu glave, zatim me ugurao u zlataru i tu me počeo šutirati nogama i pesnicama po glavi”.

Istražiteljima je objasnio i da se nakon toga vratio u lokal, a da je dva minuta kasnije za njegov sto došao Kaloštrović, “sa sedam istetoviranih momaka”, obučenih u crno.

“On i još jedan su sjeli za sto, gdje sam sjedio sa dva čovjeka. On mi ponavlja da sam mu dužan 120.00 eura, nastavlja u lokalu da me tuče po glavi i to traje oko sat vremena, jer mi nisu dozvoljavali da odem... U džepu je imao pištolj koji mi je nabijao u butinu, ali ga nije vadio iz džepa”, ispričao je Knežević. Srbijanski portali objavili su dtvrdnje Kneževića - da ga je, skupa sa Kaloštrovićem, maltretirao i Aleksa Stanković, sin vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića.

Mlađi Stanković je to demantovao i najavio da će podnijeti tužbu protiv svih koji tvrde da je akter incidenta.

Povezani članci

06. Oktobar 2020.

Biznismen iz Srbije napadnut u Budvi?

07. Oktobar 2020.

Snimci napada na Kneževića u Budvi