Snimci napada na Kneževića u Budvi

Iz Uprave policije je saopšteno da je policija nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv Kaloštrovića

84712 pregleda 267 reakcija 50 komentar(a)
Knežević i Kaloštrović, Foto: Printscreen
Knežević i Kaloštrović, Foto: Printscreen

"Vijesti" objavljuju dva video snimka napada Petrovčanina Milana Kaloštrovića na biznismena iz Srbije Srđana Kneževića, od 24. avgusta u Budvi.

Upozoravamo da su video snimci uznemirujući.

Protiv Kaloštrovića nedavno je podignut optužni predlog, a na teret mu se stavlja da je izvršio krivično djelo - samovlašće.

Iz Uprave policije danas je saopšteno da je policija nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv Kaloštrovića.

Navodi se da je Centru bezbjednosti Budva, 25. avgusta službenik tivatskog Odjeljenja bezbjednosti proslijedio prijavu koju je podnio Knežević.

Objašnjavaju da je Knežević u prijavi naveo da boravio u jednom ugostiteljskom objektu u Budvi i da njegovom stolu prišao Kaloštrović.

"M.K. ga je, kako je S.K. naveo u prijavi, odveo u unutrašnjost jednog obližnjeg prodajnog objekta gdje mu je upućivao prijetnje i od njega zahtijevao da mu do ujutru preda novac u iznosu od 120.000 eura. Po navodima iz prijave, M.K. je S.K. zadao više udaraca u predjelu glave", navode iz Uprave policije.

Dodaju da se Knežević, prema detaljima prijave, potom vratio u ugostiteljski objekat, gdje je nedugo zatim došao Kaloštrović sa još nekoliko osoba i sjeo za sto...

"Te nastavio upućivati mu prijetnje, nedozvoljavajući mu da napusti ugostiteljski objekat".

Startni pištolj?

Iz policije dalje navode da je Knežević u prijavi konstatovao da je sada optuženii posjedovao oružje kojim mu je prijetio dok su boravili u ugostiteljskom objektu,a da je potom telefonskim putem prijetio i njegovoj supruzi.

"Policija je nakon prijave preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i o svemu obavjestila nadležnog tužioca. Po nalogu nadležnog sudije za istragu izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.K. kada su pronađena i oduzeta dva startna pištolja i veća količina municije za ovo oružje. O preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv M.K. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo - samovlašće", rečeno je iz UP.

Pojasnili su da su izuzeli i sadržaj video nadzora sa dvije lokacije i da su i oni proslijeđeni tužiocu 25. avgusta.

Štićena ličnost

Iz Uprave policije saopštili su da se Aleksa Stanković, sin vd vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, u noći incidenta u tom lokalu zadržao manje od pola sata.

"Obavještavamo vas da se ta štićena ličnost u ovom ugostiteljskom objektu zadržala manje od 30 minuta i da je nakon toga otišla u drugi ugostiteljski objekat.

U pratnji štićene ličnosti se nalazio samo jedan službenik Uprave policije koji za vrijeme boravka u ovom ugostiteljskom objektu nije zapazio nijednu incidentnu situaciju interesantnu za službu", piše u saopštenju policije. Oni su na taj način reagovali na navode iz dijela srbijanskih medija - da je i Stanković učestvovao u incidentu.

U izjavi za "Vijesti" to je negirao i rekao da će tužiti sve koji ga povezuju sa tim događajem.

Povezani članci

06. Oktobar 2020.

Biznismen iz Srbije napadnut u Budvi?