JEDAN OD LIDERA DF-A o INCIDENTU U PETROVCU

Knežević: Stanković i Boričić počinili više krivičnih djela

Jedan od lidera Demokratskog fronta pozvao vd vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i direktora Uprave policije Veselina Veljovića da podnesu ostavke

35221 pregleda 180 reakcija 32 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Luka Zeković
Milan Knežević, Foto: Luka Zeković

Aleksa Stanković, sin vrhovnog državnog tužioca i podgorički tužilac Nikola Boričić, počinili su više krivičnih djela, jer su učestvovali u incidentu koji se 24. agvusta dogodio u Budvi - kada je pretučen srbijanski biznismen Srđan Knežević.

To je saopštio jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, pozivajući vd vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i direktora Uprave policije Veselina Veljovića da podnesu ostavke.

Petrovčanin Milan Kaloštrović (46), optužen je da je počinio krivično djelo - samovlašće, a u dokumentu tužilaštva piše da je upotrebom sile i prijetnjom, pokušao da naplati navodni dug od biznismena iz Srbije.

Poslanik u crnogorskom parlementu tvrdi da su "Vijesti" objavile samo dio "izrezanog" snimka napada na vlasnika Knez petrola, a da postoji mnogo duži - od sat i 26 minuta, na kojem je sve zabilježeno i koji kompromituju mlađeg Stankovića i tužioca Boričića.

Tvrdi da se kompletan snimak nalazi u Upravi policije i kotorskom sudu:

"Zbog toga još jednom javno pozivam Milivoja Katnića, da objavi kompletan snimak... na kome se vidi kako Kaloštrović izvodi iz lokala "Hemingvej" Srđana Kneževića... ali ima i nastavak: kada Kaloštrović izađe iz zlatare, tamo ga sačeka na ulici Aleksa Stanković, sin Ivice Stankovića, gdje njih dvojica vrlo srdačno i prijateljski razgovaraju... Srđan Knežević se nakon batinjanja sklanja u Hemingvej, gdje ponovo dolazi Kaloštrović sa Aleksom Stankovićem i njegovim obezbjeđenjem, gdje se nastavlja maltretiranje, šikaniranje i šamaranje Srđana Kneževića... Aleksa Stanković sjedi pored Srđana Kneževića i ne dozvoljava mu da ustane dok ga Kaloštrović svo vrijeme šamara i u jednom trenutku telefonom poziva suprugu Kneževića i traži joj da na naznačenu adresu odnese 120.000 eura, dok mladi Stanković suflira da se taj novac odnese u ulicu Baja Pivljanina na Dedinju", kazao je Milan Knežević.

Konstatovao je da je poražavajuće što se sve dešavalo u prisustvu predstavnika Uprave policije, koji štite Stankovića kao štićenu ličnost, jer je njegov otac vrhovni državni tužilac.

Kazao je da se taj slučaj namjerno krije od crnogorske javnosti:

"Zašto se ćuti, zašto se pokušava sakriti jedan skandal, jedna kriminalno - koruptivna afera i relativizovati, ne bi li se stvorio privid kako je crnogorsko tužilaštvo nezavisno. Posebno je poražavajuće, jeste da je nadležni tužilac podigao optužni predlog protiv Milana Kaloštrovića samo zbog navodnog samovlašća, iako se na snimku vidi da se radi o nasilničkom ponašanju, da se radi o iznudi, da se radi o ucjeni, o fizičkom maltretiranju... Nekoliko je krivičnih djela počinio i Aleksa Stanković, zajedno sa tužiocem Boričićem, pomaganjem u izvršenju krivičnog djela, prikrivanjem dokaza, što sad radi Katnić zajedno sa Veselinom Veljovićem i Ivicom Stankovićem".

I Aleksa Stanković i tužilac Boričić negirali su da su učestvovali u incidentu.

Iz Uprave policije juče je saopšteno da se štićena ličnost - mlađi Stanković, u tom lokalu zadržao manje od pola sata i da njihov službenik koji ga je pratio "nije zapazio nijednu incidentnu situaciju interesantnu za službu"...

Povezani članci

06. Oktobar 2020.

Biznismen iz Srbije napadnut u Budvi?

07. Oktobar 2020.

Snimci napada na Kneževića u Budvi

Preporučujemo za Vas