Uprava policije: Sankcionisano 1.178 vozača, za vikend 29 saobraćajnih nezgoda u kojima je poginula jedna osoba

Od najdrastičnih kršanja koje je policija registrovala na crnogorskim drumovima u danima vikenda izdvojili su vožnju pod dejstvom alkohola u koncentraciji od preko 2 promila alkohola u krivi i upravljanje vozilom pod dejstvom tri vrste droga

7327 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

U Crnoj Gori proteklog vikenda dogodilo se 29 saobraćajnih nezgoda, u kojima su stradala jedna osoba, tri su zadobila teške tjelesne povrede, dok je devet osoba zadobilo lake tjelesne povrede.

Kako je saopšteno iz Uprave policije zbog počinjenih prekršaja, u protekla tri dana, saobraćajna policija, sankcionisala je 1.178 vozača.

"Ono što i dalje zabrinjava je, da je shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima čak 26 vozača isključeno je iz saobraćaja, lišeno slobode i privedeno nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje. Radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekrašija, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na "punoj" liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola", navodi se u saopštenju.

Od najdrastičnih kršanja koje je policija registrovala na crnogorskim drumovima u danima vikenda izdvojili su vožnju pod dejstvom alkohola u koncentraciji od preko 2 promila alkohola u krivi i upravljanje vozilom pod dejstvom tri vrste droga.

"Naime, policija u Podgorici je uhapsila M.K. zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,02 g/kg alkohola u organizmu. On je priveden Sudu za prekršaje. Beranska policija je je lišila slobode D.M. iz Podgorice koji je upravljao pod djestvom opojnih droga. Odrađen je test na psihoaktivne supstance u nadležnoj zdravstvenoj ustanovi gdje je licu D.M. utvrđeno prisustvo heroina, kokaina i metadon u organizmu. D.M. je uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, priveden Sudu za prekršaje u Beranama, kome je izrečena kazna zatvora od 15 dana, tri kaznena boda i četiri mjeseca zabrana upravljanja motornim vozilom", navodi se u saopštenju.

Apelovali su na vozače da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, te da odgovornim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Bonus video: