Kažnjen sa 500 eura zbog odlaganja otpada u korito rijeke Gračanice

"U narednom periodu vršićemo konstantne obilaske kritičnih lokaliteta za koje imamo saznanja da se vrši nelegalno odlaganje otpada i sankcionisati svakog nesavjesnog sugrađanina koga zateknemo u vršenju ove radnje", poručio je načelnik Komunalne policije, Novica Milović

4830 pregleda 23 reakcija 16 komentar(a)
Odlaganje otpada, Foto: Komunalna policija
Odlaganje otpada, Foto: Komunalna policija

Korito rijeke Gračanice i dalje je "primamljivo" nesavjesnim građanima kojima služi za odlaganje otpada, ali i nikšićkoj Komunalnoj policiji koja je pojačala nadzor na tom terenu i nastavlja sa kažnjavanjem pojedinaca.

"Službenici Komunalne policije su kroz redovne aktivnosti u samom koritu rijeke Gračanice izvršili komunalni nadzor i utvrdili da je lice Š.M. odložilo otpad van mjesta predviđenog za odlaganje otpada i na taj način formiralo nelegalnu deponiju. Procesuiran je u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima i izdat mu je prekršajni nalog, a kazna za ovaj prekršaj iznosi 500 eura", navodi se u saopštenju za javnost koje potpisuje načelnik Komunalne policije, Novica Milović.

Od maja do danas procesuirano je sedam osoba zbog odlaganja otpada van mjesta za koje je to predviđeno.

"U narednom periodu vršićemo konstantne obilaske kritičnih lokaliteta za koje imamo saznanja da se vrši nelegalno odlaganje otpada i sankcionisati svakog nesavjesnog sugrađanina koga zateknemo u vršenju ove radnje", poručio je Milović.

Bonus video: