"Presretač" udario ženu

Prema saznanjima “Vijesti” kolege saobraćajca koji je učestvovao u udesu, davale su krv za teško povrijeđenu Anku Globarević

75744 pregleda 162 reakcija 79 komentar(a)
Detalj iz policijskog “presretača”  (arhiva/ilustracija), Foto: Zoran Đurić
Detalj iz policijskog “presretača” (arhiva/ilustracija), Foto: Zoran Đurić

Šezdesettrogodišnju Anku Globarević, koja je 7. oktobra teško povrijeđena u udesu u mjesto Velje brdo, policijskim presretačem udario je službenik Uprave policije D.L. (36), koji je uhapšen nakon saobraćajne nesreće.

To su “Vijestima” potvrdili iz Uprave policije, objašnjavajući da je njihov kolega u trenutku udesa bio na službenoj dužnosti.

“U mjestu Velje brdo u Podgorici se 7. oktobra oko 20 časova dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao policijski službenik D.L. (36) koji je upravljao službenim motornim vozilom marke VW golf, prilikom vršenja dužnosti. U ovoj saobraćajnoj nezgodi je kao pješak učestvovala A.G. (63) iz Kolašina, nastanjena u Podgorici i ona je zadobila teške tjelesne povrede. Uviđaj je na licu mjesta izvršio nadležni državni tužilac, uz prisustvo vještaka saobraćajne struke i asistenciju ekipe za vršenje uviđaja Centra bezbjednosti Podgorica. Po nalogu nadležnog tužioca D.L. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Razlozi i okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nezgoda utvrdiće se tokom izviđaja i postupka koji će se voditi pred nadležnim sudom”, objasnili su iz Uprave policije.

Njihov kolega pušten je na slobodu nakon zadržavanja od 72 sata.

Prema saznanjima “Vijesti” kolege saobraćajca koji je učestvovao u udesu, davale su krv za teško povrijeđenu Globarević.

Ona je i dalje na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore.

Nakon tog udesa policija je blokirala put Danilovgrad - Podgorica i vozila preusmjeravala preko Daljma, odnosno preko Vranića one koji su nailazili iz suprotnog smjera.

Direktor podgoričkog Doma zdravlja, dr Nebojša Kavarić, koji se zadesio na mjestu udesa, tada je na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da je Globarević povrijeđena dok je prelazila ulicu.

Tada je pohvalio Službu hitne medicinske pomoći, ističući da ih veliko nevrijeme nije spriječilo da za deset minuta budu na licu mjesta i zbrinu teško povrijeđenu ženu.

Bonus video: