Tužilac odbacio krivičnu prijavu policije

Danilo Femić dostavio objavještenje Specijalnog državnog tužilaštva dostavljenog njegovom pravnom zastupniku, advokatu Mirku Boškoviću

16400 pregleda 7 komentar(a)
Rutović, Foto: Savo Prelević
Rutović, Foto: Savo Prelević

Danilo Femić reagovao je na tekst "Sin sudije Vrhovnog suda saslušan zbog sumnje da sarađuje sa škaljarskim klanom”, koji je objavljen u “Vijestima” 8. juna 2020. godine.

"U objavljenoj vijesti dalje se navodi da je priveden i saslušan Danilo Femić, zatvorski policajac u zatvoru u Bijelom Polju da sarađuje sa škaljarskim klanom, da će se upravo on naći na spisku osumnjičenih i da je on sin sudije Vrhovnog suda Branimira Femića”, navodi se u tekstu.

On je “Vijestima” dostavio objavještenje Specijalnog državnog tužilaštva dostavljenog njegovom pravnom zastupniku, advokatu Mirku Boškoviću:

"Na Vaš zahtjev, obvaještavam vas da sam rješenjem broj Kti-S.br5/20 od 18. 09. 2020. godine, odbacio krivičnu prijavu Uprave policije - Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije - Specijalnog policijskog odjeljenja Ku.br.14/20 od 20. 05. 2020. godine, podnijete protiv Femić Danila, zbog krivičnog djela - stvaranje kriminalne organizacije iz čl. 401a st. 2 u vezi sa st. 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore, jer nema osnovane sumnje da je prijavljeni izvršio navedeno krivično djelo, niti bilo koje drugo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, piše u obavještenju koje je potpisao specijalni tužilac Veljko Rutović.

Bonus video: