Suđenje Raziji Dacić zbog ubistva Božidara Vujadinovića: "Probudi se, nemoj da mi umreš"

Svjedok Srđan Milinković kazao je da je njegova supruga Dragana, vidno uznemirena, utrčala u stan, tražeči da pozove hitnu pomoć

14787 pregleda 4 komentar(a)
Razija Dacić, Foto: Luka Zeković
Razija Dacić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.10.2020. 11:32h

Tri svjedoka saslušana su juče u podgoričkom Višem sudu, u nastavku suđenja Raziji Dacić optuženoj da je sa umišljajem nožem ubila Božidara Vujadinovića (18).

Četrdesetrogodišnja Rožajka tereti se da je tinejdžera usmrtila 28. novembra 2019. godine, u Podgorici.

Pred vijećem sutkinje Vesne Kovačević, svjedokinja Dragana Milinković ispričala je da je tog dana otišla u trgovinu, a da je, kada se vratila iz marketa, zatekla prizor od kojeg je i danas uznemirena.

“Počela sam da vrištim kada su se otvorila vrata lifta. Zatekla sam momka da leži u lokvi krvi, pored kojeg je bila komšinica (optužena Dacić). Govorila mu je da se probudi. Izgledala je dosta mirno. Nije vrištala i nije plakala. Pitala sam je zašto nije pozvala hitnu pomoć. Odgovorila je da ne zna broj. Utrčala sam u svoj stan i mužu rekla da odmah pozove hitnu pomoć”, rekla je svjedokinja.

Svjedok Srđan Milinković kazao je da je njegova supruga Dragana, vidno uznemirena, utrčala u stan, tražeči da pozove hitnu pomoć.

“Kada sam izašao iz svog stana, vidio sam da momak leži u lokvi krvi. Komšinica ga je držala u rukama. Bila je uznemirena i uzbuđena. Nije plakala. Govorila mu je: ‘Boki, probudi se, nemoj da mi umreš’”, ispričao je svjedok. Dodao je da je pozvao Hitnu pomoć i ispričao im o čemu se radi.

Savjetovali su ga, tvrdi, da se mladić okrene na bok, što je prenio Raziji Dacić i ona je tako postupila.

Objasnio je da su oni u zgradi komšije sa optuženom i rekao da nikada nije čuo svađu u njenom stanu.

Božidara je, kaže, sretao u zgradi i u liftu, pa je pretpostavlajo da odlazi kod Razije Dacić.

Svjedok Ljiljana Nuculović ispričala je da se posljednju godinu intenzivnije družila sa Razijom.

“Dana 28. 11. 2019. godine oko 15.30 časova, pozvala me telefonom plačućim glasom, da dođem kod nje i da požurim. Rekla mi je: ‘Božo se povrijedio, nagrdio se’. Ona se prema njemu ponašala kao da mu je bila majka”, rekla je.

Odgovarajući na pitanja suda, navela je da je Razija bila u emotivnoj vezi sa jednim čovjekom, čije ime nije htjela da saopšti jer je oženjen.

Nakon što je vozilo Hitne pomoći odvezlo mladića, Razija je, kako tvrdi svjedokinja, izašla iz zgrade i zatražila da je poveze u hitnu.

“Dok sam je vozila autom, vrištala je i plakala. Rekla sam joj da pozove majku tog mladića. Ona je pozvala i saopštila joj da se Božo povrijedio”, kazala je svjedokinja.

Raziju je opisala kao veselu, druželjubivu i normalnu osobu.

“Ponašala se prema Božu kao da mu je rođena majka. Tražila je da mu nađem neki posao, da zaradi neki dinar jer su njegovi roditelji u teškoj materijalnoj situaciji. Radio je kod mene i majke, neke manje fizičke poslove, jedno četiri puta. Razija mi je govorila da je Božo ponekad prespavao kod nje. Družili su se od 2016. Ona je tada bila u emotivnoj vezi sa jednim oženjenim čovjekom, a mislim da je i Božo znao za tu njenu vezu... Nikad mi nije rekla da je Božo zaljubljen u nju”, ispričala je svjedokinja.

Otac pokojnog Božidara, Milan Vujadinović kazao je “Vijestima” da želi da demantuje izjavu okrivljene koju je dala u odbrani, da je njen sin bio pijanica i narkoman.

Okrivljena Dacić tereti se da je 28. novembra 2019. godine u Podgorici u svom stanu na Starom aerodromu ubila Vujadinovića - tako što ga je, nakon prepirke, ubola nožem u predjelu grudi, nanoseći mu teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Bonus video: