viši sud u podgorici

Odloženo suđenje Pavićeviću

Glavni pretres odložen je na zahtjev advokata odbrane zbog spriječenosti da pristupi na glavni pretes usljed zdravstvenih razloga

1860 pregleda 3 komentar(a)
Pavićević, Foto: Savo Prelević
Pavićević, Foto: Savo Prelević

Suđenje bivšem predsjedniku barske Opštine i predsjedniku borda direktora preduzeća ZIB Žarku Pavićeviću i.ostalim okrivljenim, danas je odloženo u Višem sudu u Podgorici.

Glavni pretres odložen je na zahtjev advokata odbrane zbog spriječenosti da pristupi na glavni pretes usljed zdravstvenih razloga.

Osim Pavićevića, u ovom predmetu se sudi i izvršnoj direktorici tog preduzeća Danijeli Krković i procjenitelju Rafailu Vreteničiću. Oni su optuženi da su zloupotrebom položaja 2011. godine u poslovima izgradnje stambeno-poslovnog prostora ošetetili Poštu Crne Gore za 2.247.882, 40 eura.

Prema navodima optužnice, Pavićević je počinio krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi, a Krković i Vretenićić za krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u provredi putem pomaganja. Prema navodima optužnice, iako ugovorena poslovno stambena zgrada u planiranom roku nije završena, okrivljeni Pavićević je Krkovićkoj dao usmeni nalog da zaključi Aneks ugovora. Krković je sa preduzećem "USEFA" zaključila Ugovor od 25. 02. 2011. koji se odnosi na zajedničku izgradnju istog stambeno - poslovnog objekta. Dodaje se da je prikrivala činjenicu, te da odgovorna lica u "Pošti" CG nijesu imala saznanja za ugovorni odnos između "ZIB-a" Bar i "USEFA".