Istragom utvrđuju detalje tuče u bjelopoljskom Domu zdravlja

Laborant Nedović u tuči zadobio potres mozga

“Iz krivične prijave proizilazi da je S. K. nakon prepirke više puta pesnicama udario L. N. od čega je ovaj pao na pod”, stoji u odgovoru Osnovnog državnog tužilaštva dostavljenog “Vijestima”

18443 pregleda 13 komentar(a)
Nedović, Foto: Jadranka Ćetković
Nedović, Foto: Jadranka Ćetković

Osnovni državni tužilac saslušao je juče Bjelopoljca Slavišu Kneževića, osumnjičenog da je počinio krivično djelo - nasilničko ponašanje, a na štetu laboranta u kovid ambulanti Doma zdravlja Lazara Nedovića.

Nedović je za “Vijesti” kazao da je zadobio lakši potres mozga, rasjekotinu na lijevoj strani arkade, ogrebotinu na nosu i podlive na oba oka, ali i psihičke probleme. Rekao je da za sve posjeduje medicinsku dokumentaciju. Kneževiću nakon saslušanja nije određeno zadržavanje.

“Iz krivične prijave proizilazi da je S. K. nakon prepirke više puta pesnicama udario L. N. od čega je ovaj pao na pod”, stoji u odgovoru Osnovnog državnog tužilaštva dostavljenog “Vijestima”.

Objasnili su da je u toku izviđaj:

“Saslušani su oštećeni i osumnjičeni, pribavljena je medicinska dokumentacija, nakon čega će tužilac donijeti odluku”, navodi ODT u odgovoru.

Saopštili su da se u ovoj fazi ne mogu izjasniti o povredama.

Knežević je u Tužilaštvu kazao da ga je Nedović prvi udario pesnicom u glavu, zbog čega je zadobio povredu nosa i glave.

“Bio sam ugrožen nakog njegovih udaraca i morao sam se braniti. Ne sjećam se, mislim da sam ga udario dva - tri puta, kako bih odbio napad. On je i dalje kretao na mene i ja sam ga odgurnuo od sebe”, rekao je Knežević. Tvrdi da je problem nastao tri dana prije toga, kada je Nedović, kako je kazao, odbio da izvadi krv njegovoj majci koja je bila u teškom stanju: “Tada je mojoj sestri rekao ‘preko glave mi je vas Kneževića, čas Vuko čas Milica’”.

On je istakao da u kovid ambulanti šetaju pacijente od ljekara opšte prakse i nazad, pri čemu oni teško bolesni čekaju satima.

Takvo iskustvo, rekao je, imali su i njegovi roditelji.

Nedović je kazao da nijednom nije udario Kneževića, već da mu je on stavio kapu preko glave i udario ga više puta po glavi, od čega je pao.

“Knežević je ušao u ambulantu i rekao mi: ‘Šta si to uradio mojoj majki i sestri, j...ću ti majku’. Nakon što sam ustao, rekavši da ne mogu da radim pod inače ogromnim pritiskom i torturom i pošao da pozovem obezbjeđenje, on je kazao da idemo zajedno kod direktorice Doma zdravlja, i tada je počeo da me udara”, kazao je Nedović na dan incidenta “Vijestima”.

Preporučujemo za Vas