Odgođeno suđenje Stanoviću za ubistvo Lašmanove

Komisija vještaka dostavila je 3. novembra sudu nalaz, koje su tužilac i odbrana primili nakon tri dana, u petak 6. novembra

6069 pregleda 5 komentar(a)
Arsenije Stanović nakon hapšenja, Foto: Savo Prelević
Arsenije Stanović nakon hapšenja, Foto: Savo Prelević

Za 14. decembar odloženo je juče suđenje Arseniju Stanoviću, optuženom za teško ubistvo na svirep način ukrajinske državljanke Anastasije Lašmanove u maja 2018. godine.

Branilac okrivljenog, advokat Zoran Piperović i tužiteljka Danka Ivanović Đerić, zatražili su juče u podgoričkom Višem sudu vrijeme da se upoznaju sa nalazom i mišljenjem komisije vještaka psihijatara i neuropsihijatara o psihičkom stanju Stanovića u vrijeme izvršenja djela.

Komisija vještaka dostavila je 3. novembra sudu nalaz, koje su tužilac i odbrana primili nakon tri dana, u petak 6. novembra.

Piperović je obrazložio da nije bilo dovoljno vremena da se detaljnije upozna sa sadržajem nalaza i mišljenja, sa čime se saglasila i tužiteljka.

Naredbom suda odlučeno je da komisija ljekara vještaka uradi nalaz i mišljenje u kojem će odgovoriti na pitanja - da li je bila smanjena sposobnost okrivljenog da shvati značaj djela i da upravlja svojim postupcima i da li se nalazio u stanju afekta i kojeg intenziteta.

Optužnicom je predstavljeno da je Stanović 11. maja 2018. godine, u iznajmljenom stanu oštećene Lašmanove u Kotoru, na svirep način, sa umišljajem lišio života oštećenu.

Navodi se da ju je napao, zadajući joj 16 udaraca oštricom i šiljkom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu tijela i najmanje 10 udaraca tupinom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu glave i tijela, usljed kojih udaraca je oštećena trpjela fizičke bolove i strah jakog intenziteta.