uhapšene dvije osobe

Oduzeto 109 grama kokaina, jednoj od uhapšenih određen pritvor

"U proteklom periodu za A.P. su postojala saznanja da se duži vremenski period bavi uličnom distribucijom kokaina na teritoriji Danilovgrada i Podgorice", rekli su iz UP

18579 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.11.2020. 17:39h

Dvadesetšestogodišnja A.P. i devetnaestogodišnja S.V. su uhapšene nakon što je policija u njihovim stanovima pretresom pronašla i oduzela kokain težine oko 109 grama.

A.P. je određen pritvor i sprovedena je u Istražni zatvor, saznaju nezvanično "Vijesti" od izvora bliskog istrazi.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, one su uhapšene zbog sumnje da su izvršile krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz policije su kazali da su na teritoriji Danilovgrada sproveli operativnu akciju kodnog naziva „Grbe“ koja je bila usmjerena ka licima za koja se sumnja da se bave uličnom prodajom narkotika, te da je pronađen kokain i uhapšene su dvije ženske osobe.

Oni su tokom trajanja višemjesečne operativne akcije „Grbe“ utvrdili da se osumnjičena lica u dužem vremenskom periodu u saradnji sa za sada nepoznatim licima bave uličnom prodajom opojne droge kokain.

"Slobode su lišene A.P. (26) i S.V. (19) zbog sumnje da su izvršile krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, i one su uz krivičnu prijavu privedene državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. U proteklom periodu za A.P. su postojala saznanja da se duži vremenski period bavi uličnom distribucijom kokaina na teritoriji Danilovgrada i Podgorice", rekli su iz UP.

Kako navode, podgorička policija je tri lica koja su tokom 2020. godine procesuirana prekršajno i krivično zbog zloupotrebe narkotika, dovela u vezu sa osumnjičenom A.P, odnosno policija je raspolagala saznanjima da su procesuirana lica kokain nabavljala od A.P.

"Istražne aktivnosti na identifikaciji drugih lica koja su se bavila uličnom distribucijom kokain su u toku", rečeno je iz UP.

Preporučujemo za Vas