određen pritvor

Premović priznao da je pucao u suprugu

“Stigao sam iz prodavnice gdje sam tog dana pio i kada sam ušao u kuću iznerviralo me je što sjedi na krevetu sa telefonom u rukama", ispričao je Premović pred sudijom

19158 pregleda 130 reakcija 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sutkinja za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac odredila je pritvor do 30 dana službeniku Sektora granične policije Berancu Puniši Premoviću (47), zbog ubistva supruge Ivane Premović (39).

On je osumnjičen da je upotrebom vatrenog oružja lišio života svoju suprugu u Beranselu kod Berana, čime je počinio krivično djelo teško ubistvo člana porodice.

Sumnja se da je suprugu lišio života upotrebom službenog pištolja koji je posjedovao na zaduženju kao službeno lice. Premoviću je dan ranije određeno tužilačko 72-časovno zadržavanje.

On je, kako saznaju “Vijesti” iz izvora bliskih istrazi, u Tužilaštvu priznao da je pucao u suprugu i da mu supruga nije dala povod za to. U istrazi se branio da ne sjeća detalja kako je pucao u suprugu.

“Stigao sam iz prodavnice gdje sam tog dana pio i kada sam ušao u kuću iznerviralo me je što sjedi na krevetu sa telefonom u rukama. Kazao sam joj da bi bilo bolje da nešto uradi, ali da mu ona nije odgovarala”, ispričao je Premović pred istražnim sudijom Vladanom Đalovićem.

Istakao je ga je to iznerviralo što besposleno sjedi na kauču.

“Izašao sam u hodnik, uzeo pištolj i ispalio jedan hitac u nju”, ispričao je Premović, kojem je tog dana izmjereno 2,80 promila alkohola u krvi.

On je nakon saslušanja pao na betonsku podlogu, nakon čega mu je ukazana pomoć u bjelopoljskoj bolnici.

Preporučujemo za Vas