Otac predao sina policiji

Sagovornik Vijesti tvrdi da je Đurović negirao da je ubio Pavićevića i navodno tražio poligrafsko testiranje

34764 pregleda 6 komentar(a)
Forenzičari i policajci tokom uviđaja, Foto: Savo Prelević
Forenzičari i policajci tokom uviđaja, Foto: Savo Prelević

Službenici policije uhapsili su juče Danilovgrađanina Ivana Đurovića (29), kojeg su tražili i zbog ubistva sugrađanina Zorana Pavićevića (56).

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, on je juče pred zoru došao do svoje kuće, nakon čega je njegov otac pozvao policajce i predao im sina.

Sagovornik Vijesti tvrdi da je Đurović negirao da je ubio Pavićevića i navodno tražio poligrafsko testiranje.

“Tvrdi da je bježao jer su ga policajci tražili i zbog nekih krađa”, kazao je izvor lista.

Drugi sagovornik kazao je i da je Đurović dan ranije, kada je iz kuće primijetio inspektore, roditeljima rekao da će se predati sjutradan, insistirajući da ga traže isključivo zbog krađa.

Iz Uprave policije prekjuče su nezvanično saopštili da sumnjaju da je taj dvadesetdevetogodišnjak, u noći između ponedjeljka i utorka, tupim predmetom izudarao Pavićevića u predjelu glave, nakon čega je pedesetšetogodišnjak preminuo.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, Ivan Đurović je juče pred zoru došao do svoje kuće, nakon čega je njegov otac pozvao policajce i predao im sina. On tvrdi da je navodno od inspektora bježao zbog počinjenih krađa, a ne ubistva"...

Njegovo beživotno tijelo, kako je rečeno, u lokvi krvi pronađeno je u piceriji “Obala” u Danilovgradu, gdje je stradali radio kao noćni čuvar.

Prema istim informacijama, leš je pronašla jedna od zaposlenih u tom objektu - oko 6.40 sati, kada je došla na posao.

Ona je alarmirala policiju.

Uprava policije dva dana ćuti o zločinu u Danilovgradu i nema zvaničnog saopštenja.

Na dan ubistva, viša državna tužiteljka Tanja Čolan Deretić kazala je da je obaviještena da je jedna osoba lišena života na području opštine Danilovgrad.

“Prijemom obavještenja izašla sam na lice mjesta i sa službenicima policije, Forenzičkog centra i u prisustvu sudskog vještaka medicinske struke, izvršila uviđaj. Tijelo je poslato na obdukciju, izuzeti su s lica mjesta određeni tragovi koji će biti predmet vještačenja”, rekla je tada Čolan Deretić.

Tužiteljka je istovremeno najavila da će tokom postupka biti izuzeti svi dokazi koji mogu doprinijeti utvrđivanju identiteta počinioca djela: “Pa će u tom smislu biti izuzeti i video nadzori sa određenih objekata za koje procijenimo da će biti od koristi”.

Kamere se nalaze na brojnim objektima u blizini lokala u kojem se dogodio zločin.

Majka vlasnika restorana “Obala” Minja Vujović, rekla je da je stradali Pavićević kod njih radio četiri godine i da je bio izuzetno pošten.

“Jedno izuzetno fino stvorenje, pošteno, nikad problema sa njim nije bilo... On je šećeraš teški, al’ gledao je... da zaradi koji dinar tu pošteno... Pošteno je radio”, rekla je Minja Vujović.

Stric ubijenoga Radislav Pavićević, rekao je da je Zoran bio miran momak i da nikoga nije ugrožavao.

Bonus video: