Suđenje Ulami odloženo, o nalazu grafologa krajem januara

Sudija odložio pretres kako bi se stranke upoznale sa sadržinom nalaza i mišljenjem vještaka

7146 pregleda 1 komentar(a)
Ulama, Foto: Savo Prelević
Ulama, Foto: Savo Prelević

Ponovljeni sudski proces okrivljenom Vladimiru Ulami, koji je optužen za teško ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina u julu 2016. godine, juče je odložen za 28. januar naredne godine.

Sudu je stigao nalaz grafološkog vještačenja rukopisa pisma koje je pronađeno u kući sada pokojnog Bogdana Milića, koji se optužnicom teretio za pomaganje učiniocima nakon izvršenja krivičnog djela.

Predsjednik vijeća sudija Predrag Tabaš odložio je glavni pretres da bi se stranke upoznale sa sadržinom nalaza i mišljenja vještaka grafološke struke Veselinke Nikčević koje je sudu dostavljeno dan pred jučerašnje ročište.

"Forenzički centar u Danilovgradu dostavio je sudu pisani nalaz i mišljenje od 20. 11. 2020. godine, koji se u sud prispio 25. 11. 2020. godine zajedno sa spisima predmeta", kazao je sudija Tabaš.

Apelacioni sud ukinuo je oslobađajuću presudu Ulami za ubistvo, ali je osuđen na pola godine zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Prošle godine, Ulama i sada pokojni Darko Mijović oslobođeni su optužbi za ubistvo Medina 8. jula 2016., a istom presudom sada pokojni Milić takođe je oslobođen optužbi da je pomogao učiniocima nakon izvršenog djela.

Bonus video: