Suđenje Šakoviću i ostalima odloženo na zahtjev okrivljenog

U optužnici se navodi da su od aprila 2019. pa sve do 06. februara 2020. godine, okrivljeni Marko Šaković, Filimanović i Nataša Šaković, prodavali i vršili razmjenu i držali veću količinu oružja

5020 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Suđenje Marku Šakoviću, koji se nalazi u bjekstvu, Nataši Šaković, Marku Lašiću i Marku Filimanoviću, optuženi za stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljenog držanja oružja, čiji je početak danas bio planiran u Višem sudu u Podgorici, odloženo je za na zahtjev okrivljenog Filimanovića usljed zdravstvenih razloga, izjavila je "Vijestima" Aida Muzurović, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću.

U optužnici se navodi da su od aprila 2019. pa sve do 06. februara 2020. godine, okrivljeni Marko Šaković, Filimanović i Nataša Šaković, prodavali i vršili razmjenu i držali veću količinu oružja.

Prema navodima optužnice, Marka Filimanovića su umišljajno podstrekli Marko i Nataša Šaković.

"Okrivljeni su na više sastanaka sa Filimanovićem i putem poruka preko kriptovanih telefona tražili od njega da kupuje veće količina oružja - pištolja i automatskih pušaka te da im ga predaje suprotno zakonu i bez dozvole. Marko Šaković bi nakon toga oružje prodavao na teritoriji Crne Gore, Njemačke i Albanije pripadnicima drugih kriminalnih organizacija radi izvršenja krivičnih djela", piše u optužnici.

Navedeno je da su Marko i Nataša Šaković u više navrata Filimanoviću davali novac kako bi od fizičkih lica i u prodavnicama oružja u Crnoj Gori kupovao veće količine oružja.

"Tako je 6. avgusta 2019. godine u Podgorici osumnjičeni Marko Šaković dao Filimanoviću 6.000 eura da kupi oružje. Filimanović je nakon toga pošao u prodavnicu oružja ,,Hefest“ gdje je kupio 10 pištolja i to deset pištolja "CZ" kalibra 9x19 mm, kojom prilikom je navodno oružje kupio za potrebe pravnog lica "Lovac M" čiji je on vlasnik. Oružje je potom Marku Šakoviću, koje je on držao u svojoj kući a kasnije i predao za sada neidentifikovanim članovima kriminalne organizacije, a koje su oni prodali pripadnicima drugih kriminalnih organizacija radi ubistava na teritoriji Crne Gore, Albanije i Njemačke", dodaje se u optužnici.

Bonus video: