Marovićev advokat: Parcele u Krimovici ne pominju se u presudi

"Tom presudom, pa samim tim ni hipotekom Opštine Budva, nisu opterećene nepokretnosti o kojima se u Vašem članku piše kao o otuđenim parcelama kojima je Svetozar Marović obezbijedio potraživanje da bi ih potom prenio na treća lica", kaže se u reagovanju

3614 pregleda 2 komentar(a)
Marović, Foto: Savo Prelević
Marović, Foto: Savo Prelević

Punomoćnik Svetozara Marovića, advokat Vladimir Marinkov reagovao je navode iz teksta - Marović ”žirirao” prodatim parcelama, koji je objavljen 27. novembra.

“U tekstu objavljenom u dnevnom listu ‘Vijesti’ pod naslovom ‘Marović ‘žirirao’ prodatim parcelama’ iznijet je niz neistina vezanih za sudski postupak i presudu protiv g. Marovića, kao i njegovu obavezu prema Opštini Budva. Smatramo da je izvor informacija koje ste objavili u predmetnom članku namjerno doveo Vašu redakciju u zabludu, a u cilju dezavuisanja crnogorske javnosti, te je kroz Vaš medij plasirao informacije koje ne odgovaraju stvarnom stanju stvari u predmetu vezanom za naknadu štete na koju je g. Marović obavezan prema Opštini Budva.

Naime, jedini izvor prava Opštine Budva tj. obaveza g. Svetozara Marovića prema toj opštini predstavlja presuda Višeg suda u Podgorici br. kvs-72/16. Navedenom presudom taksativno su navedene nepokretnosti na kojima se konstituiše hipoteka u korist Opštine Budva radi obezbjeđivanja utvrđenog potraživanja u iznosu od 1.096.481,39 eura.

Tom presudom, pa samim tim ni hipotekom Opštine Budva, nisu opterećene nepokretnosti o kojima se u Vašem članku piše kao o otuđenim parcelama kojima je Svetozar Marović obezbijedio potraživanje da bi ih potom prenio na treća lica.

Dakle, ‘parcele u Krimovici od 84,102, 98 i 116 kvadrata’, kako se u Vašem tekstu navodi, nisu obuhvaćene presudom Višeg suda u Podgorici br. kvs-72/16, te je samim tim potpuno neistinita informacija plasirana kroz predmetni novinski članak”, navodi se u reagovanju advokata Marinkova.

Bonus video: