Odloženo suđenje Željku Vukoviću

Naredni glavni pretres je zakazan za 1. februar 2021. u Višem sudu u Podgorici

4866 pregleda 1 komentar(a)
Vuković, Foto: Savo Prelević
Vuković, Foto: Savo Prelević

Suđenje Željku Vukoviću, optuženom za krivično djelo "teško ubistvo u pokušaju" odnosno ubistvo Srđana Vojičića i pokušaj ubistva književnika Jevrema Brkovića, odloženo je zbog odsustva člana vijeća.

Član vijeća je bio odsutan iz zdravstvenih razloga.

Naredni glavni pretres je zakazan za 1. februar 2021. u Višem sudu u Podgorici.

Krivičnim vijećem predsjedava sutkinja Vesna Kovačević.

U optužnici se navodi da je Željko Vuković, 24. oktobra 2006. godine, u Ulici obala Ribnice ispred broja 8 u Podgorici, zajednički sa još dva lica, po prethodnom dogovoru, umišljajno pokušao da ubije više osoba.

Okrivljeni je sa dvije sobe, piše u tužilačkom aktu, naoružani pištoljem i metalnim šipkama, došao u Ulicu obala Ribnice u neposrednoj blizini broja 8, gdje se u mraku skrivao sa njima, čekajući dolazak oštećenog Brkovića i Vojičića, koji je bio u funkciji njegovog obezbjeđenja, znajući da moraju doći na to mjesto jer književnik tu stanuje.

“U trenutku kada su oni došli vozilom ‘audi A6’, okrivljeni Vuković je zajedno sa jednim NN licem, napao Brkovića šipkama, tako što je zamahnuo i zakačio ga po glavi, ali je u daljem napadu bio spriječen jer je Brković uspio da mu otme šipku i da ga obori, a za to vrijeme ga je NN lice udaralo metalnom šipkom u glavu i tijelo. Kada je Vojičić krenuo da pomogne Brkoviću, drugo NN lice je odmah u Vojičića, iz pištolja nepoznate marke, ispalio dva hica, od kojih je nastupila smrt”, navodi se.

Okrivljeni Vuković je, prema navodima optužnice, kao saizvršilac izvršio krivično djelo - teško ubistvo.

Bonus video: