Tužilaštvo odbacilo prijave protiv đakona Dojića

“U rješenju se navodi da ne postoji osnovana sumnja da su izvršili navedena krivična djela niti drugo krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti. Supružnici su bili nepravedno osumnjičeni pokušavajući da ispune svoju građansku obavezu i obezbijede privremeni boravak svom maloljetnom sinu”, navodi se na sajtu Eperhija budimljansko – nikšićke

5957 pregleda 3 komentar(a)
Dojić na graničnom prelazu sa sinom, Foto: Printscreen YouTube
Dojić na graničnom prelazu sa sinom, Foto: Printscreen YouTube

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću odbacilo je krivične prijave podnijete od strane Sektora kriminalističke policije Podgorica, protiv đakona Konstantina Dojića i njegove supruge Jolante.

Supružnici su bili osumnjičeni da su izvršili krivična djela navođenja na ovjeravanje neistinih sadržaja i posluge novcem.

“U rješenju se navodi da ne postoji osnovana sumnja da su izvršili navedena krivična djela niti drugo krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti. Supružnici su bili nepravedno osumnjičeni pokušavajući da ispune svoju građansku obavezu i obezbijede privremeni boravak svom maloljetnom sinu”, navodi se na sajtu Eperhija budimljansko – nikšićke.

Konstantin Dojić je sa maloljetnim sinom proveo sedam dana na graničnom prelazu Ilino Brdo, od 25.06. do 01.07. 2020. godine, jer je granična policije odbila da im omogući ulazak u Crnu Goru po osnovu spajanja porodice.

Iz Uprave policije su tada kazali da im nije dozvoljen ulazak jer su državljani Kanade koja se ne nalazi na listi država čiji rezidenti mogu bez ograničenja ulaziti u Crnu Goru, s obzirom na okolnosti izazvane virusom korona.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je po žalbi poništilo pomenuto rješenje.

“Kancelarija Zaštitnika ljudskih prava se u ovome, kao i u drugim sličnim slučajevima progona pravoslavnog sveštenstva usprotivila preporukom protiv ovakvog postupanja Uprave policije. Nadamo se da se ovim završava period progona monaštva, sveštenstva i članova njihovih porodica od strane Uprave policije i da će u narednom periodu instrumenti sile biti korišćeni cjelishodnije i na dobrobit svih građana Crne Gore”, stoji na sajtu Eparhije.

Bonus video: