UJUTRO ĆE BITI PRIVEDEN U ODT PODGORICA

Bokan osumnjičen da je podmetnuo požar i bacio bombu na "Bahus"

Marko Milutinović se sumnjiči da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

33270 pregleda 55 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Podgoričanin Luka Bokan (40) uhapšen je zbog sumnje da je podmetnuo požar i aktivirao eksplozivnu napravu na lokal "Bahus" u Podgorici.

Vlasnik Bahusa je Borislav Dvoržnjak iz Berana, kojeg je policija u saopštenju označila kao bezbjednosno interesantno lice.

"Službenici podgoričke policije rasvijetlili su podmetanje požara i aktiviranje eksplozivne naprave na ugostiteljski objekat "Bahus" koje se nalazi u ulici Serdara Jola Piletića u Podgorici, čiji je vlasnik bezbjednosno interesantno lice B.D. iz Berana. U noći između 18. i 19. novembra oko 02:00 časa poslije ponoći dva tada nepoznata lica su nakon što su nasilno razbili staklo, podmetnuli požar na ugostiteljskom objektu "Bahus", te su nakon toga i aktivirali ručnu bombu u unutrašnjost ovog objekta. Sa užeg i šireg lica mjesta izuzeti su tragovi koji su poslati na vještačenje. Policija je sprovela opsežne operativne aktivnosti na terenu i identifikovala izvršioca ovog krivičnog djela, bezbjednosno interesantno lice L.B. (40) iz Podgorice", saopšteno je iz policije.

Dodaju da su danas izvršeni pretresi na dvije lokacije koje koriste bezbjednosno interesantna lica Bokan i Marko Milutinović.

"Kod M.M. pronađena je određena količina opojne droge heroin, kese za pakovanje za ove opojne droge, vaga za precizno mjerenje, 44 komada različitih vrsta tableta sa liste opojnih droga, 11 ključeva od različitih vozila, dva sredstva komunikacije, pistolj nepoznate marke, kao i galon za tečnost, za koji se sumnja da je korišten prilikom izvršenja krivičnog djela".

Bokan je, kako je saopšteno iz policije, uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Milutinović se sumnjiči da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i on je lišen slobode.

Bokan će ujutro biti priveden u Osnovno državno tužilaštvo

Preporučujemo za Vas