Jovanović negirao da je počinio ubistvo: Pronađena palica kojom je Pavićević udaran?

Ulcinjaninu Zlatku Jovanoviću određeno zadržavanje

20450 pregleda 7 komentar(a)
Policajci sprovode Jovanovića na sasušanje, Foto: Boris Pejović
Policajci sprovode Jovanovića na sasušanje, Foto: Boris Pejović

Ulcinjanin Zlatko Jovanović (48), juče je istražiteljima pokazao mjesto na obali Zete odakle je u rijelu bacio šipku kojom je do smrti tukao Danilovgrađanina Zorana Pavićevića (56), saopštilo je Vijestima više nezvaničnih izvora iz istrage.

Prema istim informacijama, ronioci su nakon toga pretražili rijeku i našli jednu metalnu palicu, ali tek će se vještačenjem utvrditi da li je ona korištena u zločinu.

Četrdesetosmogodišnjak je uhapšen preksinoć, u stanu u Danilovgradu, gdje živi posljednjih godina.

Određeno mu je zadržavanje sinoć, nakon što je saslušan u Višem tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo - teško ubistvo.

Istražitelji su navodno vještačenjem obezbijedili dokaze da je on usmrtio komšiju, u kafani “Obala”.

Vijestima je rečeno da je u noći između 23. i 24. novembra satima, on bezuspješno pokušavao da ukloni tragove ubistva, ali da je, međutim, navodno sve priznao nakon što su forenzičari, inspektori Sektora kriminalističke policije i danilovgradski policajci došli po njega i uzimali dokaze iz stana...

Tokom saslušanja u tužilaštvu, negirao je da je počinio krivično djelo.

Tokom istrage utvrđeno je da je iz lokala u kom je ubijeni radio kao noćni čuvar - ukradeno oko 60 eura, ostavljenih kao depozit.

Pavićević i osumnjičeni za njegovo ubistvo stanovali su u istoj ulici u Danilovgradu, na nepunih trista metara udaljenosti

Da je Pavićević ubijen prije ponoći, policajci su posumnjali nakon što je utvrđeno da je oko 23.30 sati u “Obali” odigran posljednji tiket na aparatu za elektronsku tombolu.

“Vijesti” saznaju da je Jovanović za ubistvo saslušan i u prvim danima istrage, ali da je tada negirao bilo kakvu vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Policiji je tada rekao da je Pavićevića posljednji put vidio 23. novembra - sat prije ponoći. Vještačenje tragova izuzetih iz picerije “Obala”, međutim, govori drugačije, tvrde sagovornici Vijesti.

Izvor iz istrage rekao je “Vijestima” da su sveobuhvatnim vještačenjem forenzičari pronašli brojne dokaze.

Navodno, Pavićević je imao oko 20 povreda u predjelu glave, nanijete tupim predmetom i tri ubodne rane od noža.

Iako ga je radnica “Obale” zetekla u lokvi krvi, osumnjičeni je navodno satima nakon zločina brisao svoje tragove.

Ipak, kada je prvi put priveden na saslušanje, primijećeni su tragovi i na njegovim rukama, nastali najvjerovatnije pokušajem Pavićevića da se odbrani.

Forenzičari su i sa Jovanovića izuzeli tragove, a upoređivanjem njegovog biološkog i traga pronađenog na mjestu zločina, sklopili su mozaik.

Iako je saslušan u prvim danima istrage, Jovanović je nakon toga svakodnevno boravio u Danilovgradu, ne pokušavajući da pobjegne... U noći hapšenja, kada su ekipe policajaca i forenzičara došle u pretres, zatekli su ga na ulazu kako hrani svog psa”

Sagovornik iz istrage kazao je da će u narednim danima utvrditi da li je ubijeni mučen.

Pavićevićevo beživotno tijelo pronađeno je 24. novembra ujutro u “Obali”.

Radnicu koja održava higijenu u tom objektu oko 6.40 sati sačekala su zaključana vrata, kada se od kuće u blizini vratila sa kopijom ključa, našla je otvorena vrata i Pavićevića kako leži u lokvi krvi.

Udarao tupim predmetom, pa ubadao

Uprava policije juče je zvanično saopštila da su zbog teškog ubistva Pavićevića uhapsili Jovanovića.

“Službenici Sektora kriminalističke policije su zajedno sa pripradnicima Centra bezbjednosti Podgorica i Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad, višednevnim operativnim, istražnim i forenzičkim aktivnostima rasvijetlili teško ubistvo izvršeno u Danilovgradu prije šest dana. Zbog teškog ubistva izvršenog na štetu Z.P. (56) iz Danilovgrada jutros je uhapšen Z.J. (48)”, piše u policijskom saopštenju.

Objašnjavaju da su došli do materijalnih i personalnih dokaza da je Jovanović ubio Danilovgrađanina:

“Na način što je, kako se sumnja, u noći između 23. i 24. novembra u restoranu ‘Obala’ više puta tupim predmetom udario oštećeno lice, nakon čega mu je oštrim predmetom nanio i više ubodnih rana”.

Vrijeme na snimcima zbunilo inspektore

Danilovgradskoj policiji trebalo je par dana da otkriju da kamere Centra za kulturu u Danilovgradu nemaju tačno naštelovano vrijeme, već kasne tri sata. Snimci sa tih kamera pregledani su u istrazi ubistva Pavićevića...

Picerija u kojoj se dogodio zločin nalazi se u objektu Centra za kulturu.

“Jednog od zaposlenih pitali su zbog čega je 24. novembra, u 6.30 sati, izašao iz Centra i šta je unutra radio. Kada im je rekao da nije mogao izaći tada, jer je na posao došao u sedam sati, rekli su mu da imaju snimak sa kamere.

Objasnio je da je to, ustvari, 9.30 sati, kada je izašao na pauzu i da svi u Centru znaju da kamera ne pokazuje tačno vrijeme”, tvrdi sagovornik “Vijesti”.

U istrazi ubistva Danilovgrađanina saslušano je više desetina njegovih sugrađana, među kojima su i srodnici stradalog Pavićevića.

Inspektori su se, u dijelu grada u kom je živio Pavićević, raspitivali o njegovim navikama i tome je li sa nekim bio u sukobu.

Bonus video: