Odloženo suđenje Hasanijima zbog ubistva policajca

Ljuan Hasanaj je optužen da je 15. decembra 2019. godine, hicem ispaljenim iz pitolja “CZ”, ubio policajca na dužnosti Lekovića dok se nalazio u policijskom vozilu “dačija daster”, a zatim je pištolj uperio u policajca Aleksandra Kilibardu, kojeg je takođe namjeravao da ubije, ali se zaglavio

4701 pregleda 4 komentar(a)
Sa lica mjesta (Arhiv), Foto: Banjo Simić/Facebook
Sa lica mjesta (Arhiv), Foto: Banjo Simić/Facebook

Suđenje optuženima Ljuanu Hasanaju, njegovom brata Ljuljzimu i majci Nuri, zbog ubistva policajca Milutina Lekovića, odloženo je danas u Višem sudu u Pogorici za 18. februar, zbog opravdanog odsustva vještaka.

Ljuan Hasanaj je optužen da je 15. decembra 2019. godine, hicem ispaljenim iz pitolja “CZ”, ubio policajca na dužnosti Lekovića dok se nalazio u policijskom vozilu “dačija daster” u Igalu, a zatim je pištolj uperio u policajca Aleksandra Kilibardu, kojeg je takođe namjeravao da ubije, ali se zaglavio.

Državni tužilac Miloš Šoškić u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, podigao je optužnicu protiv albanskih državljana Ljuana Hasanaja, njegovog brata Ljuljzima i majke Nure zbog krivičnog djela "teško ubistvo".

Okrivljeni Ljuan Hasanaj je prema navodima optužnice 15. decembra 2019. godine oko 14,40 časova ubio policajca Lekovića dok je obavljao službenu dužnost.

Okrivljena Nura Hasanaj je za vrijeme vožnje u policijskom autu “dačija daster”, pipkala i zapitkivala policajca Lekovića, a Ljuljzim je zapitkivao policajca Aleksandra Kilibardu, kako bi im skrenuli pažnju sa Ljuana, koji je neopaženo izvadio pištolj “CZ” i potom ispalio hitac u glavu Lekoviću, koji je upravljao vozilom.