Zbog epidemiološke situacije odloženo suđenje za "Primorku"

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Črtomira Mesariča, Nebojše Boškovića, Svetozara Markovića, Biljane Bošković, Milenka Markovića, Vinka Marovića i NLB banke kao pravnog lica zbog sumnje da su početkom 2009. godine formirali kriminalnu grupu

4745 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Suđenje koje je danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, nastavak sudskog procesa optuženima u predmetu "Primorka", koji se terete da su nezakonitim radnjama državni budžet oštetili za 6.651.611 eura u korist NLB banke, odložen je za zbog nemogućnosti okrivljenog Črtomira Mesariča da iz Slovenije pristupi na glavni pretres, usljed epidemiološke situacije, izjavila je "Vijestima" Aida Muzurović, samostalni savjetnik za odnose sa javnošću Višeg suda.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Črtomira Mesariča, Nebojše Boškovića, Svetozara Markovića, Biljane Bošković, Milenka Markovića, Vinka Marovića i NLB banke kao pravnog lica zbog sumnje da su početkom 2009. godine formirali kriminalnu grupu. Takođe u optužnici piše da je na štetu budžeta Crne Gore, NLB banci pribavljena imovinska korist u iznosu od 6.651.611 eura. Njima se optužnicom stavlja na teret krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Bonus video: