Godina zatvora za "ubistvo na mah" oca

Okrivljenom je ranije bilo stavljeno na teret krivično djelo “ubistvo”, ali je sud prekvalifikovao u krivično djelo “ ubistvo na mah”

10699 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dvadesetčetvorogodišnji Zoran Gogić iz Pljevalja osuđen je juče u Višem sudu u Bijelom Polju na jednu godinu zatvora zbog ubistva oca Staniše (48).

Okrivljenom je ranije bilo stavljeno na teret krivično djelo “ubistvo”, ali je sud prekvalifikovao u krivično djelo “ ubistvo na mah”.

Istom presudom okrivljenom je produžen pritvor i izrečena mu je mjera bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi a koja može trajati duže od izrečene kazne zatvora.

Gogić je tokom postupka priznao da je počinio to djelo, da se iskreno kaje, pojašnjavajući da je njegov otac bio alkoholičar i da je cijelog života maltretirao njega i brata, njihovu majku i babu.

Prema optužnici, Gogić je 29. decembra prošle godine, oko 22.50 časova, u porodičnoj kući u selu Židovići kod Pljevalja, u stanju bitno smanjenje uračunljivosti, iz poluautomatske puške ispalio četiri hica u grudi oca Staniše, koji je podlegao povredama.

Bonus video: