"isticali zastavu druge države"

UP: Radimo na identifikovanju osoba koje su kršile propise u Nikšiću

"Nadležni tužilac je upoznat sa okupljanjem građana i nepoštovanjem propisanih mjera, te će mu cjelokupni spisi predmeta biti dostavljeni na ocjenu i mišljenje"

21873 pregleda 83 reakcija 80 komentar(a)
Sinoć u Nikšiću, Foto: Privatna arhiva
Sinoć u Nikšiću, Foto: Privatna arhiva

Policija radi na identifikaciji osoba koje su se juče u Nikšiću okupljale suprotno mjerama NKT-a.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, policajci Centra bezbjednosti Nikšić su juče oko 18.00 časova, "obavljajući redovne poslove iz svoje nadležnosti, uočili da je došlo do okupljanja grupe oko 30 građana, na travnatoj površini u dijelu ulice Nikole Tesle, ispred jednog ugostiteljskog objekta, a što je suprotno mjerama o zabrani javnog okupljanja".

Kako su dodali, na ovoj lokaciji je došlo i do upotrebe pirotehničkih sredstava, "nakon čega su se okupljeni građani u grupi, ne noseći maske, uputili prema Trgu Slobode, krećući se dijelom trotoarom, a dijelom jednom kolovoznom trakom, ističući zastave druge države".

Kako su kazali, nadležni tužilac je upoznat sa okupljanjem građana i nepoštovanjem propisanih mjera, te će mu cjelokupni spisi predmeta biti dostavljeni na ocjenu i mišljenje.

"Policija preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju identifikacije lica koja su učestvovala u okupljanju, te kretanju kolovoznom trakom i utvrđivanju i njihove eventualne prekršajne odgovornosti", zaključeno je u saopštenju.

Preporučujemo za Vas