Odloženo suđenje za šverc cigareta

U optužnici Specijalnog državnog tužilaštva navodi se da su Duško Nikaljević i Đoka Camaj stvorili kriminalnu grupu koja je osim njih brojala još sedam članova

2204 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Suđenje optuženima za šverc cigareta, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici za 22. decembar, zbog nedolaska jednog od branilaca okrivljenog, iz zdravstvenih razloga, saopšteno je iz Višeg suda u Podgorici.

U optužnici Specijalnog državnog tužilaštva navodi se da su Duško Nikaljević i Đoka Camaj stvorili kriminalnu grupu koja je osim njih brojala još sedam članova.

Oni su, kako se navodi, prošvercovali cigarete vrijedne 200.000 eura.

"Nikaljević i Camaj su tokom 2018. godine na teritoriji Crne Gore, Srbije, Italije i drugih evropskih zemalja organizovali kriminalnu organizaciju radi krijumčarenja cigareta na sivom tržištu Srbije i Crne Gore", piše u optužnici.

Kao članovi kriminalne organizacije, navedeni su Filip Nikaljević, Nikola Matović, Vukašin Matović, Borivoje Matović, Adnan Suković, Miroslav Ivezić i Zdravko Luković.

U septembru je sud usvojio sporazum o priznanju krivice koji je državljanin Srbije Zdravko Luković sklopio sa specijalnim tužiocem Sašom Čađenovićem, i pristao na kaznu zatvora od 11 mjeseci.

U sporazumu se navodi da je zadatak Lukovića bio da novac od prodaje cigareta preuzima od članova kriminalne organizacije koji su u Srbiji i predaje ga drugim pripadnicima te organizacije u Crnoj Gori.

Bonus video: