Odloženo suđenje okrivljenima za šverc 18 kilograma kokaina brodom "Manjifiko"

Prema optužnici, Đurović je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, da je krajem decembra 2018. u Kolumbiji i Crnoj Gori formirao kriminalnu organizaciju

5862 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Suđenje u Višem sudu u Podgorici, okrivljenima za šverc 18 kilograma kokaina brodom "Manjifiko" i stvaranje kriminalne organizacije, odloženo je zbog opravdanog odsustva jednog člana vijeća, izjavila je "Vijestima" Aida Muzurović, samostalni savjetnik za odnose sa javnošću.

Optuženi su Danilo S. Đurović, nalazi se u bjekstvu, Miloš M. Petrić iz Tivta, Srđan S. Pavlović iz Tivta, Đuro R. Perović iz Tivta, Miloš J. Perović i Branimir J. Miletić iz Kuršumlije, Srbija, nalazi se u bjekstvu, Toni L. Petković iz Tivta, i Rade B. Samardžić iz Tivta.

Prema optužnici, Đurović je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, da je krajem decembra 2018. u Kolumbiji i Crnoj Gori formirao kriminalnu organizaciju.

Ostali okrivljeni su optuženi za stvaranje kriminalne organizacije, odnosno da su pripadnici kriminalne oganizacije, kao i dva NN člana iz Kolumbije, radi realizacije krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Crnu Goru.

Danilo Đurović i Srđan Pavlović su optuženi i za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 2, dok su Petrić, Perović Đuro, Miletić, Samardžić i Petković, optuženi za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 1.

Bonus video: