"zbog opravdanog odsustva jednog člana vijeća"

Odloženo suđenje okrivljenima za šverc 18 kilograma kokaina brodom "Manjifiko"

Prema optužnici, Đurović je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, da je krajem decembra 2018. u Kolumbiji i Crnoj Gori formirao kriminalnu organizaciju

5848 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Suđenje u Višem sudu u Podgorici, okrivljenima za šverc 18 kilograma kokaina brodom "Manjifiko" i stvaranje kriminalne organizacije, odloženo je zbog opravdanog odsustva jednog člana vijeća, izjavila je "Vijestima" Aida Muzurović, samostalni savjetnik za odnose sa javnošću.

Optuženi su Danilo S. Đurović, nalazi se u bjekstvu, Miloš M. Petrić iz Tivta, Srđan S. Pavlović iz Tivta, Đuro R. Perović iz Tivta, Miloš J. Perović i Branimir J. Miletić iz Kuršumlije, Srbija, nalazi se u bjekstvu, Toni L. Petković iz Tivta, i Rade B. Samardžić iz Tivta.

Prema optužnici, Đurović je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, da je krajem decembra 2018. u Kolumbiji i Crnoj Gori formirao kriminalnu organizaciju.

Ostali okrivljeni su optuženi za stvaranje kriminalne organizacije, odnosno da su pripadnici kriminalne oganizacije, kao i dva NN člana iz Kolumbije, radi realizacije krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Crnu Goru.

Danilo Đurović i Srđan Pavlović su optuženi i za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 2, dok su Petrić, Perović Đuro, Miletić, Samardžić i Petković, optuženi za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 1.