Uhapšen bivši predsjednik MZ Spič: Tereti se za falsifikovnje isprava, oduzimanje i uništenje službenog pečata...

"Policija je pretresom pronašla i oduzela pečat sa oznakom MZ „Spič” koji je predmet krivičnog djela. Takođe, pretresom je policija pronašla i oduzela revolver „Smith & Wesson”, okvir za automatsku pušku i 30 komada municije različite vrste i kalibra", kazali su iz policije

7775 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Barska policija uhapsila je bivšeg predsjednika Mjesne zajednice Spič R.V. (69) zbog sumnje sumnje da je izvršio krivično djelo posebni slučajevi falsifikovanja isprave, krivično djelo oduzimanje i uništenje službenog pečata i službenog spisa kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

On je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom državnom tužiocu, saopšteno je iz UP.

"R.V. je bivši predsjednik mjesne zajednice „Spič“, a krivična djela posebni slučajevi falsifikovanja isprave i oduzimanje i uništenje službenog pečata i službenog spisa je počinio tako što uprkos aktima i i urgencijama koje mu je upućivala Opština Bar nije obajvio službeni pečat nezvažećim ali i tako što je uprkos Odluci Opštine Bar o imenovanju privremenog odbora Mjesne zajednice „Spič“ neovlašćeno upotrijebio pečat i sačinio četiri dopisa koji su evidentirani u prijemnoj službi Opštine Bar", pojasnili su u saopštenju.

Kako su kazali, na osnovu naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Baru izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni kao i vozila.

"Policija je pretresom pronašla i oduzela pečat sa oznakom MZ „Spič” koji je predmet krivičnog djela. Takođe, pretresom je policija pronašla i oduzela revolver „Smith & Wesson”, okvir za automatsku pušku i 30 komada municije različite vrste i kalibra", kazali su iz policije.

Oduzeti predmeti biće, kako su zaključili, predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

Bonus video: