Vujošević: Nisam uhapšen već saslušan, imam ovlašćenja za korišćenje pečata

"Svi navodi koji su bez utemeljenja i koji narušavaju čast i ugled imenovanog biće predmet postupka pred nadležnim organima. Očito je da rukovodećem kadru Opštine Bar sve više kvari planove izvjesno odvajanje Sutomora kao samostalne Opštine, pa je na udaru kredibilitet Ratka Vujoševića", zaključeno je u reagovanju

9596 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Anto Baković
Foto: Anto Baković

Nakon što je Uprava policije u jutrašnjem saopštenju navela da je predsjednik MZ Spič uhapšen i da mu se na teret stavljaju tri krivična djela, on je reagovao ocijenivši objavljene navode neutemeljenim i u cjelosti neosnovanim.

"Netačno je da je Ratko Vujošević koristio pečat mjesne zajednice Spič i da za isto nije imao ovlašćenja, jer je pomenuti u skladu sa Odlukom Ustavnog suda Crne Gore broj U broj 33/19 od dana 29.05.2020. god jedini legitimni predsjednik pomenute zajednice", navodi se u reagovanju uz koje je dostavljena i Odluka Ustavnog suda.

Pečat je, kako objašnjava, korišten isključivo nakon odluke Ustavnog suda.

"Svojim postupcima Opština Bar se ocigledno ne odnosi prema Ustavu ove države. Pronađeno oružje i municija koja se koristi za isto, a za koje je Ratko Vujošević posjedovao dozvolu je istekla shodno čemu pomenuto eventualno moze biti osnov za pokretanje prekršajnog postupka a ne za krivični postupak", navodi se u reagovanju.

U pitanju je, kako navode, oružje koje Vujošević posjeduje duže od 25 godina.

"Ovim putem demantujemo da je isti bio uhapšen vec je isti saslušan od strane nadležnog tužioca i potpuno opravdano nije mu određeno zadržavanje od strane prednje pomenutog jer ne postoji zakonski osnov za navedeno. Takođe, svi navodi koji su bez utemeljenja i koji narušavaju čast i ugled imenovanog biće predmet postupka pred nadležnim organima. Očito je da rukovodećem kadru Opštine Bar sve više kvari planove izvjesno odvajanje Sutomora kao samostalne Opštine, pa je na udaru kredibilitet Ratka Vujoševića", zaključeno je u reagovanju.

Bonus video: