UP: Uhapšene četiri osobe u zemlji i inostranstvu po Interpolovim potjernicama

"Policija je u Crnoj Gori, u Podgorici, po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Beograd, Republika Srbija lišila slobode S.R. (32), iz Paraćina"

6272 pregleda 0 komentar(a)
Interpol, Foto: Shutterstock
Interpol, Foto: Shutterstock

Po Interpolovim potjernicama uhapšene su četiri osobe u Crnoj Gori i inostranstvu, saopšteno je iz policije.

Kako su kazali i Mađarskoj je na osnovu međunarodne potjernice koju je raspisao NCB Interpol Podgorica uhapšen M.M. (51) iz Bijelog Polja, državljanin Crne Gore.

"Međunarodna potjernica je za njim raspisana na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, radi vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", kaže se u saopštenju.

Dodaju da je u Njemačkoj međunarodnoj potjernici uhapšen Muharem Ćatić (36), državljanin Bosne i Hercegovine

"Ovo lice se potražuje po naredbi Osnovnog suda u Rožajama radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 8 mjeseci, zbog izvršenog krivičnog djela krađa", kaže se u saopštenju.

Dodaju i da je na graničnom prelazu Ilino brdo, po međunarodnoj potjernici NCB Interpola Njemačke uhapšen M.P.D. (46) iz Italije zbog zbog izvršenog krivičnog djela prevara i falsifikovanje dokumenata. Njemu je određen ekstradicioni pritvor po rješenju sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

"Policija je u Crnoj Gori, u Podgorici, po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Beograd, Republika Srbija lišila slobode S.R. (32), iz Paraćina. Ovo lice se potražuje po naredbi Višeg suda u Beogradu radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. S.R. je određen ekstradicioni pritvor po rješenju sudije za istragu Višeg suda u Podgorici", zaključeno je u saopštenju UP.

Bonus video: