novo ročište u februaru

Još jedno odlaganje suđenja Ćatoviću

Prema navodima optužnice , Ćatović je 13. avgusta 2018. godine, oko 23.30 sati, u neposrednoj blizini svoje porodične kuće u mjestu Potkrajci, lišio života Željka Pavkova iz Sombora

3818 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Suđenje Bjelopoljcu Elvisu Ćatoviću (32), optuženom za ubistvo Željka Pavkova iz Sombora, u bjelopoljskom Višem sudu opet je odloženo. Ročište je odloženo zbog nedolaska optuženog Ljubomira Lazića, koji se tereti za pokušaj ubistva Ćatovića.

Prema navodima optužnice , Ćatović je 13. avgusta 2018. godine, oko 23.30 sati, u neposrednoj blizini svoje porodične kuće u mjestu Potkrajci, lišio života Željka Pavkova iz Sombora.

Navodi se da je istovremeno pokušao da liši života Ljubomira Lazića (46) iz Zemuna.

Ćatović je tada iz pištolja, koji je neovlašćeno nosio, ispalio više hitaca u pravcu oštećenih.

Piše da je jedan projektil pogodio Pavkova i nanio mu teške tjelesne povrede, od kojih je nastupila smrt.

Jedan projektil je pogodio Lazića i lakše ga povrijedio.

Dalje se navodi da je sve to učinio u uračunljivom stanju, svjestan zabranjenosti djela. Lazić se tereti da je istog dana, na istom mjestu, s umišljajem pokušao da liši života Elvisa Ćatovića.

U optužnici dalje piše da je je iz pištolja nepoznate marke, koji je neovlašćeno držao i nosio, ispalio više hitaca, od kojih je jedan pogodio Ćatovića i nanio mu lake tjelesne povrede, čime je izvršio krivično djelo - ubistvo u pokušaju. Novo ročište je zakazano za 3.februar naredne godine.