VIŠI SUD U PODGORICI

Odloženo suđenje optuženima za šverc 840 kilograma kokaina

Suđenje odloženo zbog nedolaska specijalnog tužioca usljed zdravstvenih razloga

2399 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Suđenje optuženima za šverc oko 840 kilograma kokaina iz Južne Amerike u portugalsku luku Porto u septembru 2019. godine, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici zbog nedolaska specijalnog tužioca usljed zdravstvenih razloga, izjavila je "Vijestima" samostalni savjetnik za odnose sa javnošću Aida Muzurović.

Optuženi su Nikica Todorović i Damjan Vukašinović koji je u bjekstvu, da su organizatori kriminalne grupe, kao i Ranko Stojović, Milica Bukilić, Jovan Ercegović, Milovan Laković i Darko Giljača, dok se za Radojem Radulovićem i Mariom Lazovićem i dalje traga. Oni se terete za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje narkotika.

Todorović i Vukašinović su početkom marta 2018. godine, kako se osnovano sumnja, organizovali kriminalnu organizaciju, čiji je plan bio da djeluje na međunarodnom nivou radi krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Sumnja se da je Todorović finansirao krijumčarenje kokaina, davao instrukcije, „usmjeravao i koordinirao radnjama ostalih članova grupe na sastancima koje je organizovao u prostorijama svog auto-servisa.

Preporučujemo za Vas