Rakočević i Bešović: Neka kaže sve što zna o nama

Pritvorenici Goran Rakočević i Filip Bešović su kazali da ih oni koji vode istragu lažno optužuju, umjesto da optuže one “od kojih novinarki stvarno prijeti opasnost”

8693 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pritvorenici Goran Rakočević i Filip Bešović tvrde da nemaju nikakve veze sa planiranjem ubistva novinarke Olivere Lakić, već da ih oni koji vode istragu lažno optužuju, umjesto da optuže one “od kojih novinarki stvarno prijeti opasnost”.

To tvrde u pismu koje je njihov branilac, advokat Miloš Vuksanović, dostavio Vijestima, kao reagovanje na tekst “Zaštitite novinarku i utvrdite istinu” objavljen 19. decembra.

Njihovo reagovanje prenosimo integralno:

“Imamo potrebu da se oglasimo povodom teksta u jednim novinama - da smo nudili 150 hiljada da nam ‘maknu’ Oliveru Lakić. Prvo što možemo da kažemo da je to jedna velika laž. Ko god da je učio Bajrama Pistu da ovako kaže, možemo reći da ga je loše naučio. Pošto kažu da gospođa Olivera Lakić o nama nešto zna što ne treba, mi je molimo ovim putem da se oglasi i iznese u javnost sve što zna za Gorana Rakočevića i Filipa Bešovića, što je moglo dovesti do ovakvih stvari što joj se dešavaju. Ovim putem joj poručujemo, ukoliko smo mi prijetnja po njen život, onda će napuniti 100 godina, što joj i želimo za razliku od ovih što vode istragu u pogrešnom smjeru. Napominjemo da u Višem tužilaštvu ima izjava gospođe Olivere Lakić u kojoj kaže da li smo mi prijetnja po nju i njenu porodicu, ili je to neko drugi. Neka se javnost zapita zašto je cijela istraga uperena u nas, a ne ljude koji zaista predstavljaju opasnost po nju i u čijem je to interesu. Poslije toliko potrage, evo konačno su našli jednog koji će da ih sluša i umjesto njih, on daje ove lažne izjave. Iskreno se nadamo da ćemo imati priliku da se vidimo sa Oliverom Lakić, pa makar to bilo i na sudu i u oči joj kažemo kako je tekla ova istraga, poslije čega će joj mnoge stvari biti jasnije, mada ne sumnjam da već jesu. Napominjemo da nemamo nikakve veze sa izvršenjem ovog ili bilo kojeg drugog krivičnog djela, što nam je jedne prilike i potvrđeno, ali o tome ćemo pričati pred sudom, gdje i jeste mjesto da se dokaže sva istina, a ne da se ljudi lažno optužuju putem novina, kako bi nečije laži imale što veći značaj”, piše u pismu koje potpisuju Bešović i Rakočević.

Bonus video: