Baošić ponovo osuđen za ubistvo Kosaća

Izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 godina

8091 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U ponovnom suđenju, Apelacioni sud Crne Gore je osudio Dragoja Baošića na 15 godina zatvora za ubistvo Jovana Kosaća u diskoteci “Kaza” u Igalu, saopšteno je “Vijestima” iz tog suda.

“Vijeće Apelacionog suda Crne Gore je donijelo i javno objavilo presudu dana 22.12.2020.godine, kojom je optuženi Baošić Dragoje oglašen krivim i izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 15 godina. Presuda će biti pisano izrađena u zakonom propisanom roku. U obrazloženju presude će biti navedeni razlozi za donošenje presude“, izjavila je sudija portparol Nevenka Popović.

Ovo je nova odluka nakon što je Vrhovni sud Crne Gore polovinom ove godine ukinuo presudu Apelacionog suda koji je Baošića za ubistvo Kosaća u Igalu, osudio na 15 godina zatvora i predmet vratio na ponovni postupak. Prethodno je Apelacioni sud prošle godine donio odluku i preinačio prvostepenu presudu podgoričkom Višeg suda, kojom je Baošić osuđen na 10 godina i deset mjeseci zatvora zbog ubistva Jovana Kosaća u diskoteci "Kaza" u Igalu i nedozvoljenog držanja oružja.

Ranijim presudama Višeg suda, Dragoje P. Baošić, za ubistvo Jovana Kosaća u prekoračenju granica nužne odbrane u diskoteci “Kaza” u Igalu i nedozvoljenog držanja oružja, osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 10 godina i 10 mjeseci. Sud je tada odbacio stav tužilaštva da je ubistvo počinjeno sa umišljajem. Viši sud je ocijenio je da je okrivljeni Baošić 14. septembra 2014. oko 1.30 časova u Igalu u diskoteci „Kaza", prekoračenjem nužne odbrane, ispalio više hitaca prema Kosaću. Viši sud nije prihvatio navode optužnice da je Baošić sa umišljajem ubio Kosaća, već da je Baošić počinio ubistvo u prekoračenju granica nužne odbrane.

Bonus video: