Ljuljić: Biletić, Ramusović i Đurišić uz Bojičića su učesnici u Danijelovom ubistvu

Vještakinja forenzičke genetike Forenzičkog centra u Danilovgradu Sandra Kovačević je, pojašnjavajući nalaz kazala da temperatura na čauri nije uništila biološki materijal koji je nađen, i na osnovu koga je ustanovljeno da potiče od Bojičića

11808 pregleda 0 komentar(a)
Bojičić, Foto: Jadranka Ćetković
Bojičić, Foto: Jadranka Ćetković

U vrijeme ubistva Danijela Mandića 21. decembra 2017. godine, na snimku prepoznajem Harisa Ramusovića, koji je sjedio na asvaltnoj podlozi, nakon što je ušao u kafić “Štraftu” sa pištoljem u ruci. Potom je iz lokala izašao Ivan Biletić, takođe sa pištoljem u ruci, a za njim Mihailo Đurišić koji je u obje ruke držao dva pištolja. Svi oni, uz Bojičića, su učesnici u ovom svirepom ubistvu”, kazala je danas u Višem sudu kazala supruga pokojnog Danijela, Andrijana Ljujić.

Ona je to izjavila u nastavku suđenja, u kojem zbog ubistva Mandića odgovara Nikola Bojičić, a nakon prikazivanja video snimaka sa sigurnosnih kamera u noći ubistva Mandića. Na snimku se ne vidi samo ubistvo.

Na snimku se vide dvije muške osobe, ispred kafića “Štrafta” sa po jednim crnim predmetom, nalik pištoljima i još jedan muškarac sa dva pištolja. Vještakinja forenzičke genetike Forenzičkog centra u Danilovgradu Sandra Kovačević je, pojašnjavajući nalaz kazala da temperatura na čauri nije uništila biološki materijal koji je nađen, i na osnovu koga je ustanovljeno da potiče od Bojičića. Što se tiče informacije koju je ranije Forenzički centar uputio Višem sudu, o temperaturama nakon ispaljenja, objasnila je da je Forenzički centar to kao informaciju uputio svim sudovima, i da se nije odnosila konkretno za ovaj predmet.

Ona je pozivajući se na najnovija istraživanja britanskih naučnika objasnila da se ranije vjerovalo da je temperatura na čauri nakon ispaljenje mnogo veća.

“Ranije se vjerovalo da je ta temperatura od 700 čak 800 stepeni celzujusovih , na žalost, to mišljenje je vladalo i u stručnoj javnosti , ali se ispostavilo da je temperatura na otvoru čaure, 1,2 milisekunde nakon ispaljenja 62,85 stepeni celzijusovih, a na osnovi spoljašnjeg dijela 57, 85 stepeni celzujusovih, “, kazala je Kovačević. Istakla da da temperatura nije mogla uticati na biološki materijal, koji je nađen na čauri, čak i da se radilo o duplo većoj temperature.

U optužnici se navodi da je u izvršenju ovog teškog ubistva učestvovala još jedna osoba, ali tužilaštvo nije utvrdilo ko je uz Bojičića pucao u Mandića.

Oni su optuženi da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo.

Neposredno nakon ubistva, čelnici policije tada su saopštili da znaju motiv, ali i da sumnjaju da Bojičić sugrađanina nije ubio sam i da oni za koje se sumnja da su povezani sa ubistvom imaju kontakte sa pripadnicima kriminalnih grupa na teritoriji Crne Gore...

Najavili su i njihovo hapšenje.

Međutim, istraga je završena, a na optuženičkoj klupi samo je Bojičić.

Suđenje se nastavlja 13. januara, kada se očekuju i završne riječi.

Bonus video: