Osumnjičen za zloupotrebu povjerenja i falsifikovanje isprave

"N.G. je, kako se sumnja, navedeno ovlašćenje upotrijebio kao pravo kako bi obavljao privrednu djelatnost, te je o ostvarenim prihodima i poreskim obavezama, kao rezultatu poslovanja, Poreskoj upravi dostavljao neistinite podatke te na taj način sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist na štetu Budžeta Crne Gore u iznosu od 60.448 eura"

11426 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Vijesti
Ilustracija, Foto: Vijesti

Kriminalističa policije Centra bezbjednosti Budva podnijela je tužiocu krivičnu prijavu protiv Nino Gargović (31) iz Budve zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba povjerenja i krivično djelo falsifikovanje isprave.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, N.G. se sumnjiči da je u periodu od avgusta 2018. do decembra 2019. godine, starajući se o privrednom društvu "Power and Peace" iz Budve koje je imovina osnivača E.N. iz Budve, "zloupotrijebio dato povjerenje i raspolaganje dokumentima o registraciji".

"Te pečatom tog privrednog društva, u namjeri da pribavi imovinsku korist, sačinio lažno ovlašćenje koje mu omogućava preduzimanje potrebnih poslovnih aktivnosti i pravno zastupanje tog privrednog društva. N.G. je, kako se sumnja, navedeno ovlašćenje upotrijebio kao pravo kako bi obavljao privrednu djelatnost, te je o ostvarenim prihodima i poreskim obavezama, kao rezultatu poslovanja, Poreskoj upravi dostavljao neistinite podatke te na taj način sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist na štetu Budžeta Crne Gore u iznosu od 60.448 eura", saopšteno je iz policije.

Bonus video: