Katnić: Sumnja se da značajan dio imovine u zoni Morskog dobra više nije državni, ispitaćemo svaku česticu zemlje

Katnić je istakao da kriminalna grupa koju je, kako sumnjaju, formirao uhapšeni direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević, broji najmanje deset članova

84652 pregleda 586 reakcija 89 komentar(a)
Katnić, Foto: Savo Prelević
Katnić, Foto: Savo Prelević

Glavni specijalni tužilaac (GST) Milivoje Katnić danas je na konferenciji za medije odgovarajući na pitanje "Vijesti" o hapšenjima u Upravi za nekretnine glavni kazao da Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i policijski timovi istražuju nezakonite privatizacije državne imovine u zoni Morskog dobra.

"Postoji osnovana sumnja da značajan dio imovine u zoni Morskog dobra više nije državni... U tom predmetu je jedna od takvih situacija... Ići ćemo po svakoj parceli, ispitivati do kraja svaku česticu zemlje", kazao je on na konferenciji za medije.

Istakao je da kriminalna grupa koju je, kako sumnjaju, formirao uhapšeni direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević, broji najmanje deset članova.

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević uhapšen je prekjuče po nalogu SDT.

On je uhapšen pod sumnjom da je stvorio kriminalnu organizaciju u kojoj su između ostalih djelovali i Ana Lakićević i Krsto Pavićević - načelnica tivatske Područne jedinice te uprave i geometar.

Na teret im se stavlja i da su počinili krivično djelo - zloupotreba službenog položaja, odnosno da su u više predmeta državne resurse koristili u privatne svrhe.

Nakon saslušanja u SDT, Kovačeviću je određeno zadržavanje do 72 sata.

Pripadnici Specijalnog policijskog tima uhapsili su juče i Danka Kovačevića, sina Dragana Kovačevića.

Danko Kovačević se tereti da je počinio isto krivično djelo kao i njegov otac.

Katnić je na konferenciji kazao da su svi predmeti u kojima se pominje bivši predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović u izviđaju, pa i onaj o prodaji zemljišta u Danilovgradu.

GST je kazao da je zastarjelo krivično gonjenje gadonačelnika Budve Marka Bata Carevića u predmetu formiranom zbog gradnje na tuđem zemljištu, a da je predmet formiran zbog moguće uzurpacije zemljišta dodijeljen u rad Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, kao stvarno nadležnom.

Nazvao je spekulacijama optužbe lidera Demokratske narodne partije (DNP) Milana Kneževića da je vršio pritisak na potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Bonus video: