Kovačević i Lakićević Grdinić pušteni da se brane sa slobode

"Nakon saslušanja okrivljenih D.K i A.G odbijen je predlog SDT (Specijalno državno tužilaštvo) za određivanje pritvora", rekla je za Televiziju Vijesti, Aida Muzurović, savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda u Podgorici

32825 pregleda 372 reakcija 99 komentar(a)
Kovačević, Foto: Boris Pejović
Kovačević, Foto: Boris Pejović

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević i načelnica područne jedinice Uprave za nekretnine Tivat, Ana Lakićević Grdinić pušteni su sinoć da se brane sa slobode nakon što ih je saslušao sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, saznaje Televizija Vijesti.

"Nakon saslušanja okrivljenih D.K i A.G odbijen je predlog SDT (Specijalno državno tužilaštvo) za određivanje pritvora", rekla je za Televiziju Vijesti, Aida Muzurović, savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda u Podgorici.

Kovačević i Lakićević Grdinić uhapšeni su 23. decembra po nalogu SDT.

Njima je tada nakon saslušanja u SDT određeno zadržavanje do 72 sata.

Istog dana uhapšen je i geometar Krsto Pavićević, ali ga je specijalna tužiteljka Lidija Mitrović nakon što je dao iskaz u svojstvu osumnjičenog pustila da se u daljem postupku brani sa slobode.

Kovačević je bio uhapšen pod sumnjom da je stvorio kriminalnu organizaciju u kojoj su između ostalih djelovali i Lakićević Grdinić i Pavićević.

Na teret im se stavlja i da su počinili krivično djelo - zloupotreba službenog položaja, odnosno da su u više predmeta državne resurse koristili u privatne svrhe.

Bonus video: