Vlasniku nikšićkog lokala „Room 56“ zadržavanje do 72 sata

Vlasnik „Green Wood“-a D.Č. nakon što je dao izjavu kod tužioca, pušten da se brani sa slobode

13484 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlasniku ugostiteljskog objekta u Nikšiću „Room 56“, D.P, koji je, kako se sumnja, juče i prekjuče otvorio lokal, određeno je zadržavanje do 72 sata dok je vlasnik „Green Wood“-a D.Č. nakon što je dao izjavu kod tužioca, pušten da se brani sa slobode u daljem toku postupka. Vlasnici pomenutih lokala su sinoć lišeni slobode i njima je na teret stavljeno krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Porodica vlasnika lokala „Green Wood“ je za portal „Onogošt“ kazala da lokal nije bio otvoren za goste, već samo za šaltersko izdavanje kafe, kako su u više navrata u Nikšiću radili pojedini ugostitelji tokom zabrane rada ugostiteljskih objekata. Kako su kazali, u lokalu nije bilo gostiju već samo konobar koji je na šalteru izdavao kafu za ponijeti, a policija im je rekla „da ni to ne smije da se radi“.

Propisanim mjerama Ministarstva zdravlja, radno vrijeme ugostiteljskih objekata, izuzev hotela, je od sedam do 20 sati, osim 24, 25, 30. i 31. decembra, kao i prvog, drugog, šestog, sedmog i osmog januara, kada je dozvoljeno samo pružanje usluga dostave hrane.

Bonus video: