Rožaje: Pronađena i oduzeta roba u vrijednosti između 35. 000 i 40. 000 eura

"Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je A.M. navedenu robu ilegalno dopremio iz Republike Srbije zaobilaznim makadamskim putevima iz pravca Tutina, izbjegavajući plaćanje carinskih dažbina"

5612 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Rožajama je oduzeta roba vrijedna između 35.000 i 40.000 eura koja je u Crnu Goru dopremljena ilegalno iz Srbije zaobilaznim makadamskim putevima iz pravca Tutina.

Kako je saopšteno iz policije, oni nadležnom državnom tužiocu podnijelai krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv A.M. (30) iz Rožaja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Dodaju da je postupajući po naredbi sudije Osnovnog suda Rožaje, policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi A.M. u naselju Vuča.

Tom prilikom je u garaži prinađena veća količina robe - garderobe i obuće za koju se sumnja da je bila namijenjena prodaji prodajnim objektima na teritoriji naše države a sve u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi na štetu državnog budžeta.

"Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je A.M. navedenu robu ilegalno dopremio iz Republike Srbije zaobilaznim makadamskim putevima iz pravca Tutina, izbjegavajući plaćanje carinskih dažbina. Vrijednost pronađene robe procjenjuje se na iznos između 35.000 i 40.000 eura", zaključeno je u saoštenju

Bonus video: