Milošević: Policija u slučaju hapšenja Mićunovića uradila što je u njenoj nadležnosti, sada je sve na Tužilaštvu

Državni sekretar zadužen za kontrolu policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova podsjetio da Tužilaštvo ima zakonsku mogućnost da odredi zadržavanje Mićunoviću od 72 sata i u tom roku mu odredi pritvor ili mu dozvoli da se brani sa slobode

114799 pregleda 946 reakcija 89 komentar(a)
Milošević, Foto: Privatna arhiva
Milošević, Foto: Privatna arhiva

Policija je u slučaju hapšenja Branislava Brana Mićunovića uradila sve što je u njenoj nadležnosti i sada je sve na Tužilaštvu, rekao je "Vjestima" državni sekretar zadužen za kontrolu policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Rade Milošević.

"Policija je uradila sve što je u njenoj zakonskoj nadležnosti. Sa tim što je detektovala, policija je upoznala nadležno Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru i dalje je sve na Tužilaštvu", kazao je Milošević.

On je podsjetio da Tužilaštvo ima zakonsku mogućnost da odredi zadržavanje Mićunoviću od 72 sata i u tom roku mu odredi pritvor ili mu dozvoli da se brani sa slobode.

Milošević je ocijenio da hapšenje Mićunovića pokazuje da su svi jednaki pred zakonom i da nema nedodirljivih.

"Niko nije jači od države. Policija je profesionalno postupila", kazao je Milošević.

Na pitanje kako ocjenjuje postupanje policije tokom loženja badnjaka na Cetinju, Milošević je odgovorio da je policija postupala krajnje profesionalno i da je MUP uključen u sve akcije.

"Ohrabruje takav rad policije i to da postoji koordinacija između MUP-a i policije, što je prirodno, a ta koordinacija će biti još bolja nakon pripajanja Uprave policije MUP-u", rekao je Milošević.

Bonus video: