Potvrđena optužnica protiv Perišića

Prema navodima optužnice, Perišić je mimo zakona dozvolio nasljednicima pokojnog Ratka Babića otkup stana za iznos od 1.066 eura koji su oni potom prodali za 46.000 eura. Perišić je na taj način umanjio stečajnu masu za iznos od 44.933,02 eura

7472 pregleda 9 komentar(a)
Perišić, Foto: Zoran Đurić
Perišić, Foto: Zoran Đurić

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv Veselina Perišića, stečajnog upravnika u Kombinatu aluminijuma a.d. Podgorica, da je protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja umanjio stečajnu masu za 44.933,02 eura.

Prema navodima optužnice, Perišić je mimo zakona dozvolio nasljednicima pokojnog Ratka Babića otkup stana za iznos od 1.066 eura koji su oni potom prodali za 46.000 eura. Perišić je na taj način umanjio stečajnu masu za iznos od 44.933,02 eura.

"Potvrđena je optužnica protiv okrivljenog zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja", izjavila je "Vijestima" Aida Muzurović, samostalni savjetnik za odnose sa javnošću.

Odbrana je na ročištu kontrole optužnice u decembru prošle godine, istakla da je optuženi Perišić na temelju ostavinskog rješenja koji je donio Osnovni sud u Podgorici kao i zakona o nasleđivanju dozvolio otkup stana nasljednicima pokojnog Ratka Babića.

Perišić je pred tužiocem negirao izvršenje krivičnog djela za kojese tereti navodeći da je sve odluke donosio u skladu sa zakonom i drugim relevantnim pozitivnim propisima u Crnoj Gori.

Bonus video: