UP: Krivične prijave protiv dva bezbjednosno interesantna lica zbog nelegalne gradnje

"U saradnji sa inspekcijskim službama u 2020. godini policija je izvršila kontrolu dva objekta u izgradnji, započetih od strane lica koja prema policijskim saznanjima važe za pripadnike jedne organizovane kriminalne gupe", saopšteno je iz policije

11624 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Cetinjska policija je nadležnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv bezbjednosno interesantnih lica B.S. (31) i M.Đ.(24), zbog dva krivična djela u vezi sa nelegalnom gradnjom, saopšteno je iz Uprave policije.

"U saradnji sa inspekcijskim službama u 2020. godini policija je izvršila kontrolu dva objekta u izgradnji, započetih od strane lica koja prema policijskim saznanjima važe za pripadnike jedne organizovane kriminalne gupe. Nakon izvršenih provjera u skladu sa nadležnostima i zakonskim procedurama, od strane nadležnih inspekcijskih službi donijeta su rješenja kojima se obustavlja dalja gradnja ovih objekata", kazali su iz policije.

Kako navode, dokumentaciju sačinjenu prilikom kontrola izgradnje nelegalno započetih objekata službenici policije Cetinje dostavili su Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju, koje se izjasnilo da se protiv B.S. (31) podnese krivična prijava za krivično djelo gradnja objekta bez prijave i dokumentacije za gradnju a da se protiv M.Đ. (24) podnese krivična prijava za krivično djelo gradnja objekta bez prijave i dokumentacije za gradnju u produženom trajanju, koji je nakon donijetog rješenja o obustavi nastavio izgradnju objekta.

"Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje preduzimaju operativne i proaktivne službene mjere i radnje na planu suzbijanja i sprečavanja svih pojavnih oblika kriminaliteta a posebno teških krivičnih djela. Aktivnosti su usmjerene prema bezbjednosno interesantnim licima i pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa sa područja Cetinja", zaključuju u saopštenju.