tužilaštvo traži pritvor

Podnijet optužni predlog protiv Nilević

Na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem Nilević kroz smijeh prijeti Crnogorcima i Albancima

23163 pregleda 38 reakcija 38 komentar(a)
Nilević, Foto: Facebook
Nilević, Foto: Facebook

Više državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je optužni predlog Višem sudu protiv Natalije Nilević (26) zbog sumnje da je počinila krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Tužilaštvo je dostavilo i predlog za određivanje pritvora.

"Zbog osnova sumnje da je izjavama na snimku koji je objavljen na društvenoj mreži "TikTok" izvršeno krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, od strane Uprave policije – CB Podgorica preduzete su sve neophodne mjere i radnje i prikupljena potrebna obavještenja, tako da je danas podnijeta krivična prijava protiv N.N., koja je u ovom tužilaštvu saslušana u svojstvu osumnjičene, nakon čega je od strane tužilaštva donijeto rješenje o zadržavanju i protiv iste podnijet optužni predlog Višem sudu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je izvršila navedeno krivično djelo, sa predlogom za određivanje pritvora", navodi se u saopštenju Višeg državnog tužilaštva u Podgorici koje potpisuje Lepa Medenica, državna tužiteljka, portparolka.

Nilević je uhapšena juče.

Ranije se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem ona kroz smijeh prijeti Crnogorcima i Albancima.

"Milogorci, špitari, sve ću da vas zapalim, sve. Jer ste ludi. Ajte sad zdravo. Kuči će sve glave da vam otkinu. Neće biti glava nijedna", čuje se na snimku.

Preporučujemo za Vas