Bilafer nakon saslušanja puštena da se brani sa slobode

"Vijesti" iz pouzdanih izvora saznaju da sutkinja Bilafer nije donosila nikakve odluke o knjiženju nekretnina u zoni morskog dobra u vezi sa kompanijom "Navar" čiji je vlasnik Branko Zgradić iz Herceg Novog

63361 pregleda 764 reakcija 98 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.01.2021. 16:25h

Sutkinja Osnovnog suda u Kotoru Marija Bilafer puštena je da se brani sa slbode, nakon što je saslušana u Specijalnom državnom tužilaštvu.

"Vijesti" iz pouzdanih izvora saznaju da sutkinja Bilafer nije donosila nikakve odluke o knjiženju nekretnina u zoni morskog dobra u vezi sa kompanijom "Navar" čiji je vlasnik Branko Zgradić iz Herceg Novog.

Ona je bila postupajući sudija u slučaju sudskog poravnanja između "Navara" i JP Morsko Dobro iz Budve, a koje je rađeno na zahtjev Morskog Dobra.

Branko Zgradić saslušan je u petak u SDT-u u svojstvu građanina nakon čega mu je tužiteljka Lidija Mitrović naknadno odredila zadržavanje u pritvoru.

Međutim, takvo riješenje SDT-a odbacio je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović koji je Zgradića pustio da se u daljem toku postupka, brani sa slobode.

Uglednom bokeljskom privredniku Branku Zgradiću koji je osnivač i vlasnik malog brodogradilišta "Navar" u Bonićima kod Tivta SDT na teret stavlja da je navodno počinio krivično djelo "zloupotreba službenog položaja putem pomaganja u produženom trajanju".

On je na saslušanju, kako "Vijesti" saznaju, odbacio sve navode Tužilaštva i istakao da nikada nije učinio bilo što nelegalno vezano za tridesetogodišnji rad svoje firme u Bonićima i da za sve što je "Navar" tamo radio i objekte koje je u međuvremenu ta firma tamo napravila, posjeduje uredne dozvole i obimnu dokumentaciju, te da nikada nikome u državnim organima i ustanovama, stim u vezi, nije davao mito.

Bonus video: