Ilić nosio fotografiju mete?

Kraljevčanin uhapšen juče u Budvi u velikoj policijskoj akciji

6831 pregleda 2 komentar(a)
Ko je bio meta, Foto: Pixabay
Ko je bio meta, Foto: Pixabay

Kraljevčanin Lazar Ilić uhapšen je juče u Budvi, navodno zbog sumnje da je pripremao ubistvo bezbjednosno interesantne osobe iz te opštine, saopšteno je “Vijestima” iz više nezvaničnih izvora.

“Kod njega je pronađena fotografija osobe koju je navodno planirao da likvidira. Ubistvo osobe sa fotografije i ranije je pripremano”, kazao je izvor iz policije.

Prema istim informacijama, Kraljevčanin je lišen slobode tokom velike policijske akcije u metropoli turizma, nakon što je desetak policijskih automobila blokiralo kvart oko zgrade “Sunca”, nedaleko od gradskog groblja...

Izvori “Vijesti” tvrde da su policajci juče najprije utvrđivali njegov identitet, jer je kod sebe imao lažna dokumenta...

Jedan od sagovornika tvrdi da je u istoj akciji uhapšena još jedna osoba, ali policija se tim povodom nije zvanično oglašavala.

“Više osoba privedeno je na informativni razgovor”, saopšteno je Vijestima.

Drugi sagovornik Vijesti tvrdi da je Ilić lišen slobode isključivo po potjernici iz Srbije.

Policijskom akcijom rukovođeno je iz Podgorice, odnosno iz Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, uz pomoć pripadnika kriminalističke policije Budva.

Opština je puna dva sata bila pod blokadom, a policijska patrola kontrolisala je sve automobile na ulazu u grad kod hotela “Park”, dok je druga bila na zaobilaznici.

Ilića policija u Srbiji sumnjiči da je u oktobru 2020. godine u Beogradu iz vatrenog otužja usmrtio Aleksandra Šarca.

Napadač je u njega, prenose tamošnji mediji, pucao iz pištolja “bereta”, kalibra 7,65 milimetara, na kojem je bio prigušivač.

Oružje je tokom bježanja bacio u žbunje ispred tržnog centra Ušće, gdje su ga policajci pronašli.

Navode da su na pištolju izbrušeni serijski brojevi, tako da mu se teško može ući u trag porijekla.