uz krivičnu prijavu biće priveden tužiocu

Uhapšen Podgoričanin: Osumnjičen da je prodao maloljetnu kćerku za 20.000 eura

Iz Uprave policije su kazali da je maloljetnica prilikom boravka u Crnoj Gori u decembru prijavila ovaj slučaj policiji

20245 pregleda 19 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

N.E. (44) iz Podgorice uhapšen je zbog sumnje da je prodao maloljetnu kćerku L.E. (15) za 20.000 u cilju sklapanja nedozvoljenog braka radi sticanja novčane koristi u iznosu od 20.000 eura.

Iz Uprave policije je saopšteno da je N.E. osumnjičen da je izvršio krivično djelo trgovina ljudima.

"N.E. je, sumnja se, ovo djelo izvršio na način što je zloupotrebom odnosa zavisnosti, vrbovao, prevozio i prodao svoju maloljetnu kćerku L.E. (15) u cilju sklapanja nedozvoljenog braka radi sticanja novčane koristi u iznosu od 20.000 eura. Osumnjičeni je u septembru 2020. godine dogovorio sa porodicom iz Njemačke sklapanje nedozvoljenog braka između svoje maloljetne kćerke L.E. sa njihovim sinom, na način što je ćerku predao svom srodniku, kojem je dao punomoćje da maloljetnu oštećenu preveze do Njemačke, što je ovaj i učinio, i predao je porodici u Njemačku radi sklapanja nedozvoljenog braka, za šta je dogovorio novčanu korist u iznosu od 20.000 eura", ističe se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je L.E. prilikom boravka u Crnoj Gori u decembru prijavila ovaj slučaj policiji.

"Uprava policije je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i lišila slobode N.E. koji je uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilšatvu u Podgorici na dalju nadležnost", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.