sekretar beogradskog Sekretarijata za poslove ozakonjenja objekata

Stajić u Srbiji poznat kao "Vučićev urbanista" i Vesićev čovjek od povjerenja

Protiv Stajića je podnijeta krivična prijava 2018. godine jer je, kako je navedemo funkcionerima Srpske napredne stranke i njihovim saradnicima mimo svih propisa uknjižio 52 stana i lokala

32532 pregleda 111 reakcija 94 komentar(a)
Nemanja Stajić, Foto: Screenshot
Nemanja Stajić, Foto: Screenshot

Državljanin Srbije Nemanja Stajić koji je danas zaustavljen na granici Srbije i Crne Gore sekretar je beogradskog Sekretarijat za poslove ozakonjenja objekata.

Srbijanski mediji Stajića opisuju kao "ličnog urbanistu" predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Mediji u Srbiji ga označavaju i kao jednog od glavnih saradnika zamjenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

Protiv Stajića je 2018. godine antikorupcijski tim Demokratske stranke Srbije podnio krivičnu prijavu jer je, kako su tada naveli, funkcionerima Srpske napredne stranke i njihovim saradnicima mimo svih propisa uknjiženo 52 stana i lokala.

Njegovo ime, kako je pisala Nova.rs, našlo se na tapetu i građana koji se bave zaštitom Savskog nasipa od divlje gradnje.

Stajić je sa još dvojicom državljna Srbije Rastkom Pleskonjićem i Miletom Mitrovićem i Pljevljakom Radosav Šljivančanin kontrolisan na osnovu operativnog podatka na Graničnom prelazu Rance, pri ulasku u Crnu Goru.

Kod Stajića policija je pronašla 7.600 eura, a kod Šljivančanina 6.900 eura. U vozilu "škoda superb" u kojem su bili pronađena su i dva nova laptopa marke "Lenovo".

Pleskonjić i Mitrović su bili u drugom vozilu, "mercedesu" u kome su nađena tri nova laptop računara "Lenovo" i 11 državnih zastava Srbije.

"Vijestima" je iz policije nezvanično rečeno da je kod Pleskonjića pronađeno 7.000, a kod Mitrovića 5.000 eura.

Navodno, njih četvorica su bila na putu za Nikšić.

Preporučujemo za Vas